ETKİNLİKLERİMİZ
26 Nisan 2024, Cuma

Uşak Üniversitesi’nin Çok Kıymetli Çalışanları,

Memleketimizin iktisadi ve kültürel açıdan gelişmesi için nitelikli insan kaynağı yetiştiren üniversitelerimiz merkezi bir öneme sahiptir. Ünlü Fransız yazar Victor Hugo’nun dediği gibi “bir milletin büyüklüğü, nüfusunun çokluğu ile değil, akıllı ve fazilet sahibi adamlarının sayısı ile belli olur”. Bu bakımdan araştırma, eğitim ve topluma katkı misyonlarında mükemmeliyetçiliğe, yenilikçiliğe ve girişimciliğe odaklanarak şehrine, ülkesine ve dünyaya katma değer katacak liderler yetiştirmek temel amacımız olmalıdır.

Uşak Üniversitesi olarak, uluslararası seviyeye yükselmiş, akreditasyonunu tamamlamış, sanayi işbirlikleri ve sosyal sorumluluk faaliyetleriyle bulunduğu şehirle bütünleşmiş bir üniversite haline gelmek için hep birlikte durmaksızın çalışıyoruz.

Önemli hedeflerimizden biri engelsiz bir üniversite oluşturmak, erişebilirliğimizi en üst düzeye çıkarmaktır. Geçtiğimiz ay gerçekleşen 2022 Yılı Engelsiz Üniversiteler Ödülleri kapsamında aldığımız ödüller bizler için bir gurur vesilesi olmuştur. Ayrıca çağımızın en önemli problemlerinden biri olan iklim değişikliği konusunda “İklim Değişikliğinin Sanayideki Etkileri ve Çözümleri” adlı çalıştay ile akademisyenlerimizi ve konunun uzmanlarını bir araya getirerek çözüm önerilerinin oluşmasına önemli bir katkı sağladığımıza inanıyorum.

Üniversite tercih dönemini geride bıraktığımız bugünlerde yeni kayıt olacak öğrencilerimiz için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Üniversite ve fakülte web sayfalarımızı güncelledik. Sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanarak adaylarımıza en doğru ve en hızlı şekilde ulaşmayı hedefledik. Uşak Üniversitesi’ni her geçen yıl daha iyi bir noktaya taşımak gayesiyle hep birlikte aralıksız çalışmaya devam edeceğiz. Bu konuda vermiş olduğunuz katkılar için siz kıymetli mesai arkadaşlarıma bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.

Kurumsallaşmanın ve kurum içi iletişimin önemine binaen, her ay olduğu gibi Temmuz ayında da gerçekleştirdiğimiz bazı etkinlikleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Hepinize sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler dilerim.

Prof. Dr. Ekrem SAVAŞ

Temmuz Ayı Etkinlikleri

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Banaz Meslek Yüksekokulu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin kep atma töreniyle 2021-2022 yılı mezuniyet töreni sona erdi. (1 Temmuz 2022)

Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi Matematik ve Mekanik Enstitüsü’nde konferans verdi. (1 Temmuz 2022)