ETKİNLİKLERİMİZ
19 Ekim 2024, Cumartesi

Değerli Mesai Arkadaşlarım,

Uşak Üniversitesi olarak mayıs ayında hem uluslararası hem akademik hem sosyal hem de toplumsal konularda önemli çalışmalara imza attık. Öğrencilerimizle bir araya geldiğimiz ‘Filistin’e Destek/Bahar Etkinlikleri’ kapsamında dünyanın gözleri önünde vahşice öldürülen masum insanlarını sesi olmak için toplumun dikkatini çekecek birbirinden farklı etkinlikler düzenledik.

Bunların yanında mayıs ayında üniversitemiz tarafından birçok konferans ve panel düzelendi. Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a Çıkışının 105. Yılı üniversitemiz tarafından da gururla kutlandı. Ülkemizin önemli tarihçileri gençlerimize Milli Mücadele ruhu anlattılar.

Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz Mezunlar Buluşmasında üniversitemizden mezun olan öğrencilerimizle buluşup hem hasret giderdik hem de aldıkları eğitimlerin iş dünyasına yansımaları hakkında bilgi sahibi olduk.

Uşak Üniversite olarak uluslararası çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bu kapsamda birçok önemli programa katılırken üniversitemiz de önemli bir uluslararası etkinlik olan 5. Uluslararası Haftaya (International Staff Week) ev sahipliği yaptı. Her geçen yıl daha fazla ülkeden akademik ve idari personelin katıldığı etkinliğimizde bu yıl 21 ülkeden 70’e yakın konuğu ağırladık. Önemli ikili işbirliği protokollerine ve çalışmalara imzalar attık. Bu alandaki çalışmalarımızı daha da ilerlere taşımak için hazırlıklara başladık.

Temel hedeflerimiz doğrultusunda çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz. Gösterdiğiniz çaba ve verdiğiniz emekler için siz değerli akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum.

Kurumsallaşmanın ve kurum içi iletişimin önemine binaen, mayıs ayında gerçekleştirdiğimiz bazı etkinlikleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Prof. Dr. Ekrem SAVAŞ

Rektör

• Üniversitelerarası işbirliği kapsamında üniversitemize gelen Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raif Kalyoncu, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadire Şule Atılgan, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gültekin Akengin ve Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Birsen Çeken, üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mithat Yılmaz ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş’ı ziyaret etti. (02.Mayıs.2024)
  • Öğrencilerimizin ve personelimizin fotokopi işlemlerini daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için çarşı içerisinde fotokopi merkezi hizmet vermeye başladı. (02.Mayıs.2024)