ETKİNLİKLERİMİZ
19 Ekim 2024, Cumartesi

Değerli Mesai Arkadaşlarım,

Aziz vatanımızın dört bir yanında kahramanlık destanlarının yazıldığı Kurtuluş Savaşımızda, 30 Ağustos Başkumandanlık Meydan Muharebesi ile kazanılan zaferin ardından, 1 Eylül 1922 tarihinde değerli hemşehrilerimiz ve şanlı ordumuzun düşmanlara geçit vermediği, düşman ordularını bozguna uğratarak işgale son verdiği bu özel gün olan 1 Eylül Uşak'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 102.yıl dönümü dolayısıyla Göğem Zafer Anıtı ve Aşağıkaracahisar Köyü'ndeki Çeçeli Kara Murat'ın Mezarını, ziyaret edildi.

Üniversite-Sanayi iş birliği kapsamında , Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi ile Üniversitemiz arasında, Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Coşkun Güngör'ün katılımlarıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Ayrıca uluslararasılaşma ağımızı geliştirmek ve genişletmek amacıyla Üniversitemiz ile Arnavutluk'ta bulunan University of New York Tirana arasında ikili iş birliği anlaşması imzalandı.

Eylül ayında yaşadığımız bir diğer mutluluk öğrencilerimizle yeni bir eğitim ve öğretim yılında yine beraber olduk. Kampüsümüz ve sınıflarımız öğrenci sesleriyle doldu. 2024-2025 Oryantasyon Programı kapsamında öğrencilerimizi otogarda karşıladık, “Rektör-Öğrenci” buluşmasından sonra aramıza yeni katılan 1. sınıf öğrencilerimizle bir araya gelip bol bol sohbet ettik.

Ayrıca Uşak Üniversitesi olarak Akademik personellerimizin başarılarıyla bir kez daha gururlandık. Üniversitemizden 5 bilim insanı, Stanford Üniversitesi tarafından yayınlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" araştırmasında 7 milyon bilim insanı arasından %2’lik dilime girmeye hak kazandı.

Hedeflerimiz ve hayallerimiz doğrultusunda çalışmaya, üretmeye ve topluma değer katmaya devam ediyoruz. Verdiğiniz emekler için siz değerli mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Kurumsallaşmanın ve kurum içi iletişimin önemine binaen, Eylül ayında gerçekleştirdiğimiz bazı etkinlikleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Prof. Dr. Ekrem SAVAŞ

REKTÖR

• Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, 1 Eylül Uşak'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 102.yıl dönümü dolayısıyla Göğem Zafer Anıtı ve Aşağıkaracahisar Köyü'ndeki Çeçeli Kara Murat'ın Mezarını, ziyaret etti. (01.Eylül.2024)
  • Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi ile Üniversitemiz arasında, Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Coşkun Güngör'ün katılımlarıyla işbirliği protokolü imzalandı. (02.Eylül.2024)