ETKİNLİKLERİMİZ
28 Mart 2024, Perşembe

Değerli Çalışma Arkadaşlarım,

Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında bizleri başarılarıyla gururlandıran değerli mezunlarımız, bilime katkı sağlayan akademisyenlerimiz, üniversitemizi daha ileriye taşımak için çabalayan idari personelimiz ve geleceğe umutla bakan öğrencilerimizle birlikte el ele vererek aklın ve bilimin ışığında yeni nesil saygın bir devlet üniversite olma yolunda çok önemli adımlar atmayı sürdürmekteyiz.

Uluslararasılaşmayı gerçekleştirmiş, akreditasyonunu tamamlamış, sanayi işbirlikleri ve sosyal sorumluluk faaliyetleriyle bulunduğu şehirle bütünleşmiş bir üniversite haline gelmek için hep birlikte durmaksızın çalışıyoruz. Çünkü Rabbimizin bizlere nasihat ettiği gibi “insan için ancak çalıştığının karşılığı vardır” (necm suresi 39 ayet).

Haziran ayı içerisinde, “Sağlıklı Birey Sağlıklı Toplum", “Çocuk ve Engelli Hakları”, “Yaz Spor Oyunları”, “Geleneksel Çocuk Şenliği” başta olmak üzere birçok sosyal sorumluluk etkinliği düzenledik. “Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi” çerçevesinde gerçekleştirilen eğitimler sonucunda fakülte mezunlarımızın hayata geçirdiği projelerin destek almaya hak kazanması bizleri onurlandırdı.

Öğrencilerimiz gerçekleştirdikleri sergilerle eserlerini sergiledi. “Genç Nesiller Yarışıyor” proje yarışması çerçevesinde farklı üniversitelerden gelen öğrencilerimizin yenilikçi fikirlerini hayata geçirmelerini destekledik.  Sayın Valimiz Dr. Turan Ergün ile birlikte üniversitemiz kampüsünde yer alan Genç Ofis’te öğrencilerimizle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduk. Ayrıca TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında 20 öğrencimizin proje desteği almaya hak kazanması bizler için bir gurur vesilesi oldu.

Haziran ayı kalite çalışmalarımızı daha da ileriye taşımak için gerekli hazırlıkları planladığımız bir ay oldu. Bu ay içerisinde Kurumsal Akreditasyon Programı Hazırlık Rehberi Bilgilendirme Toplantısını ve ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi kapsamında bu yıl gerçekleşecek olan ikinci gözetim tetkiki öncesinde ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Bilgilendirme Toplantısını gerçekleştirdik.

Ayrıca yaklaşık 6 bin yavrumuzu en iyi şekilde yetiştirip mezun etmenin bir taraftan mutluluğunu ve gururunu diğer taraftan ise onlardan ayrılmanın hüznünü bir arada yaşadık. Mezunlarımıza başarılar dilerken onların yetişmesinde emeği geçen hocalarımızı da tebrik ediyorum.

Kurumsallaşmanın ve kurum içi iletişimin önemine binaen, her ay olduğu gibi Haziran ayında da gerçekleştirdiğimiz bazı etkinlikleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Hepinize sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaz dönemi dilerim.

Prof. Dr. Ekrem SAVAŞ

Rektör

• Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanı İhsan Açık, Uşak İl Müftüsü Kazım Güzel ve Uşak ilçe müftüleri Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş'ı ziyaret etti. (1 Haziran 2022)

• Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü ile Gıda ve Beslenme Topluluğunca organize edilen “1 Haziran Dünya Süt Günü” etkinliği Mustafa Kemal Paşa Amfisinde yapıldı. (2 Haziran 2022)