HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / “Tasarımına Merhaba De” Projesi 2024 Yılı Kapanış Töreni Yapıldı
14 Haziran 2024, Cuma
“Tasarımına Merhaba De” Projesi 2024 Yılı Kapanış Töreni Yapıldı

Uşak Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen "Tasarımına Merhaba De" sosyal sorumluluk projesinin kapanış töreni Uşak Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirildi.

Etkinliğe Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfi Özav, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Rıza Kara, akademisyenler, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Şube Müdürü Hasan Kahraman, proje sponsoru olan Uşak Kalite Tanıtım ve Mesleki Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şeker, projede yer alan Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile Uşak Üniversitesinin gönüllü öğrencileri katıldı.

Proje kapsamında Uşak Özdemirler ve Malkoçoğlu İlköğretim okullarından Uşak Üniversitesine gelen öğrenciler Fuat Sezgin Kütüphanesini, Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu Uçak Atölyesini ve Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Atölyelerini gezdiler, bu mekanlarda yapılan çalışmalar hakkında bilgi edindiler.

Uşak Üniversitesinin akademisyenleri ile gönüllü öğrencilerinin Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarıyla birlikte hayata geçirdiği “Tasarımına Merhaba De” 2024 Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında öğrenciler tasarladı, Uşak Üniversitesi öğrencileri de üretti. Kendi tasarımlarının tamamlanmış halini gören öğrenciler şaşkınlıklarını gizleyemedi. 

Törende konuşan Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfi Özav, böyle güzel bir projeyi hayata geçirdikleri için emeği geçen herkesi kutladığını söyledi. Prof. Dr. Özav, törende öğrenciler ile birlikte pasta kesti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Proje kapsamında ilkokul çağındaki çocukların tasarım ile tanışmaları, motor sinir kasların geliştirilmesi, bir tasarım yapma, tasarımın ürüne dönüşmesi, enerji tasarrufu, Uşak halısı hakkında bilgi sahibi olmaları, mesleki eğitim ile tanışma ve sergide yer almaları amaçlandı. Projede sırayla Öğr. Gör. Gökhan Yıldırım yürütücülüğünde “Kendin Tasarla Biz Yapalım”  oyuncak tasarımı ve üretimi, Dr. Öğretim Üyesi Gülhan Pınarlık yürütücülüğünde “Kendin Tasarla Kendin Katla” origami etkinliği, Prof. Dr. Murat Başar yürütücülüğünde “Eğitime Merhaba De” etkinliği, Öğr. Gör. Şükran Deveci yürütücülüğünde “Kendin Tasarla ve Kendin Tak” takı tasarımı etkinliği, Öğretmen Mansur Pınarlık yürütücülüğünde “Enerji Tasarrufuna Merhaba De” etkinliği, Doç. Dr. Mehmet Şahin yürütücülüğünde “Sürdürülebilirliğe Merhaba De”, Dr. Öğretim Üyesi Gülhan Pınarlık yürütücülüğünde “Kendin Tasarla Kendin Doku” etkinliği, Öğr. Gör. Alev Yıldırım yürütücülüğünde “Meslekleri Tanıyalım” etkinliği ve Öğr. Gör. Zübeyde Kaya yürütücülüğünde “Çocuklarda İletişim” adlı etkinlikler yapıldı.

Proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünde MEM Ar-Ge’de görev yapan Ceyhun Uzun ve Şirin Yörük’ün destekleriyle Uşak Üniversitesinden projede görevli akademisyenlerin çabalarıyla İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel ve Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfi Özav’ın katılımlarıyla 30 Mayıs 2024 tarihinde “Tasarımına Merhaba De” isimli sergi açılışı yapıldı. Sergide her öğrencinin kendisinin tasarladığı ve Uşak Üniversitesi gönüllü öğrencileri tarafından üretilen hediye, oyuncak, bileklik, enerji tasarrufu konulu resimler yer aldı. Sergide her okulun sınıfça dokuduğu minyatür halılar ve origami eserler de yer aldı.