HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde Erasmus Günleri Etkinliği Gerçekleşti
15 Ekim 2024, Salı
Üniversitemizde Erasmus Günleri Etkinliği Gerçekleşti

Tüm dünyada bu sene 14-19 Ekim 2024 tarihleri arasında kutlanan Erasmus Günleri kapsamında Uşak Üniversitesinde 15 Ekim 2024 tarihinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Erasmus+ Programının tanınırlığını ve bu programa yönelik projelerin görünürlüğünü artırmak ve potansiyel yararlanıcıları Erasmus programından yararlanmaya teşvik etmek amacıyla Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanında gerçekleştirilen etkinlikler yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Uşak Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte Erasmus+ Bilgi Pazarı adı altında ülke stantları açıldı. Bu stantlarda ülke tanıtımları gerçekleşti ve öğrencilere detaylı bilgiler verildi. Erasmus+ Öğrenci Değişim Programıyla gelen ve giden öğrenciler tecrübelerini paylaştı. Etkinlikte ayrıca ödüllü ‘Kahoot’ yarışması ve fotoğraf yarışması da yapıldı.

Stantları ziyaret ederek öğrencilerle görüşen Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, düzenlenen etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Tolga Kargın, Erasmus+ Değişim Programları Koordinatörü Arş. Gör. Dr. Ercan Bahtiyar ve tüm ekibe teşekkürlerini iletti. Öğrencilere yabancı dil öğrenmelerini tavsiye eden Prof. Dr. Savaş uluslararası değişim programlarından mutlaka yararlanmaları gerektiğini belirtti.

Uşak Üniversitesi’nin önemli hedeflerinden birinin uluslararasılaşma olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Savaş, son yıllarda uluslararası değişim programlarındaki anlaşma ve işbirliklerinde önemli bir artış sağladıklarını belirtti. Bu artışta, beş yıldır düzenledikleri ve dünyanın birçok üniversitesini ağırladıkları ‘Uluslararası Hafta’nın büyük bir payı olduğunu ifade etti.

Erasmus Günlerine (#ErasmusDays) katılan öğrenciler ise böylesi bir etkinliğin düzenlenmesinden dolayı teşekkür ederek, öğrenim yaşamlarında kendilerine katkı sağlayacak değişim programları hakkında ayrıntılı bilgi almaktan mutlu olduklarını belirttiler.