HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu, Kariyer Söyleşisinde Gençlerle Buluştu
17 Ekim 2024, Perşembe
Uşak İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu, Kariyer Söyleşisinde Gençlerle Buluştu

Uşak Üniversitesi Mezunlar Ofisi ve Kariyer Geliştirme Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ve Uşak İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu’nun konuşmacı olarak yer aldığı ‘Kariyer Söyleşisi’ 16 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi büyük salonda yapılan etkinliğe, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Taş ve Prof. Dr. Lütfi Özav’ın yanı sıra Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hanefi Özbek, Mezunlar Ofisi ve Kariyer Geliştirme Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Doğan Hatun, çok sayıda öğrenci ve akademisyen katıldı.

Uşak İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu yapmış olduğu konuşmada polis olmak isteyen öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Polisliğin büyük bir fedakârlık gerektiren kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Kolcu, en küçük bir ihmalin bile çok büyük sonuçlar doğurabileceğini belirtti. Uşak’ın güvenliği ile ilgili de bilgi veren Kolcu, emniyet teşkilatı olarak büyük bir özveri ile çalıştıklarını ve Uşak’ın, Türkiye’nin güvenilir illerinden biri olduğunu söyledi.

Son zamanlarda yaşanan toplumsal şiddet olaylarını da değerlendiren Kolcu, emniyet olarak bu türden şiddet olaylarının yaşanmaması için her türlü tedbiri aldıklarını belirtti. Kolcu ayrıca bu tür şiddet olaylarının temelinde genellikle madde bağımlılığının olduğunu, gençlerin her türlü bağımlılıktan ve bağımlı olan kişilerden uzak durmasını tavsiye etti.  

Etkinlik sonunda Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Lütfi Özav ve Prof. Dr. Kenan Taş tarafından İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu’ya günün anısına plaket takdim edildi.