HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Rektör Savaş, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğretmenleriyle Buluştu
11 Haziran 2024, Salı
Rektör Savaş, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğretmenleriyle Buluştu

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak’ta bulunan liselerin yöneticileri ve rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmenleriyle buluştu.

Uşak İmam Hatip Orta Okulu Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte Rektör Savaş, geleceğin meslekleri hakkında bilgi verirken Uşak Üniversitesinin 18 yıllık süreçte aldığı yolu ve güçlü yanlarını anlattı.

Toplantıya Rektör Savaş’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Taş, Prof. Dr. Osman Birgin, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sezgin, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Asi, Uşak Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından Şube Müdür V. Faruk Babakardeş katıldı.

Uşak Üniversitesinin tanıtım filminin gösterilmesiyle başlayan toplantıda Rektör Prof. Dr. Savaş, Uşak’ta öğrencilerin barınma, ulaşım gibi sorunlar yaşamadan tüm fiziksel ve beşeri alt yapısını tamamlamış bir kampüste YÖKAK tarafından akredite edilmiş bir üniversitede eğitim alabileceklerini söyledi. YÖKAK akreditasyonunun öğrencilere sağladığı avantajları anlatan Rektör Savaş, bu akreditasyon sayesinde Uşak Üniversitesi mezunlarının aldıkları diplomaları dünyanın birçok noktasında kullanarak iş ve kariyer imkanı bulabileceklerinin altını çizdi.

Prof. Dr. Ekrem Savaş, genç bir üniversite olarak Türkiye’nin birçok köklü üniversitesi ile aynı kategoride yer almayı başaran Uşak Üniversitesi ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Uşak Üniversitesi, YÖK tarafından 74 farklı gösterge dikkate alınarak hazırlanan “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023”te öne çıkan üniversitelerden oldu. Uşak Üniversitesi, ‘Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk’ kategorisinde yer alan ‘Üniversiteye Kazandırılan Bağış Miktarı’ listesinde üniversiteye kazandırılan bağış miktarlarına göre En İyi Gelişim Gösteren 3 üniversiteden biri olurken ‘Uluslararasılaşma’ kategorisinde yer alan ‘Uluslararası Değişim Programlarına Katılan Öğretim Elemanı Sayısına Göre Üniversitelerin Dağılımı’ listesinde de 4. sırada yer aldı. Ayrıca Üniversitemiz, bölgesel kalkınma projelerindeki elde ettiği başarılarına bir yenisini daha ekledi. YÖK’ün 2023 Üstün Başarı Ödülleri Kurumsal kategoride ‘Yerel Kalkınmaya Katkı’ ödülünü kazandık. ‘Yerel Kalkınmaya Katkıda’ Türkiye’deki En İyi Üniversite ödülünü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ellerinden alarak büyük bir gurur yaşadık.”


Uşak Üniversitesinin ulusal başarılarının yanında uluslararası başarılarından da söz eden Rektör Savaş, Uşak Üniversitesinin, Times Higher Education (Impact Rankings), SCİMAGO, URAP, UI Green Metric ve QS Avrupa listelerindeki sıralamasını her yıl daha da üst sıralara taşındığını ifade etti.

Uşak Üniversitesinin ihtisaslaşma alanları olan deri, tekstil ve seramikte yaptığı çalışmaları ve öğrencilere sunduğu kariyer imkânlarını da anlatan Prof. Dr. Savaş, bölgeye önemli bir değer katan Uşak OSB Teknopark ve öğrencilere sunduğu imkânlar hakkında da katılımcılara ayrıntılı bilgi verdi.

Tanıtım programında; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Taş ile Prof. Dr. Osman Birgin, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sezgin, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Asi ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından Şube Müdür V. Faruk Babakardeş de fakültelerdeki eğitim-öğretim, bölümler, akademik kadro, fiziki imkânlar ve öğrenci işleri hakkında bilgi aktardılar.