HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Filistinli Tıp Öğrencilerinden Rektör Savaş’a Ziyaret
17 Ekim 2024, Perşembe
Filistinli Tıp Öğrencilerinden Rektör Savaş’a Ziyaret

Filistin Politeknik Üniversitesi ile üniversitemiz arasında imzalanan ikili işbirliği ve Erasmus anlaşmaları kapsamında hastane stajlarını yapmak üzere üniversitemize gelen Filistin Politeknik Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş’ı ziyaret etti.

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Savaş, İsrail’in Gazze’ye yaptığı insan haklarına ve uluslararası hukuka aykırı saldırılar sonucunda yaşanan can kayıplarından duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek, üniversite yönetimi olarak öğrencilerimizin her zaman yanında olduklarını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesi ile Filistin Politeknik Üniversitesi arasında yapılan işbirliğinin 3 yıldır sürdüğünü, bu kapsamda Filistinli tıp öğrencilerinin her yıl stajlarını Uşak’ta gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu yıl da Eylül ve Ekim aylarında toplam 26 öğrencinin hastane stajlarını Uşak Üniversitesi aracılığıyla tamamladığını vurguladı.

Filistin Politeknik Üniversitesi öğrencileri ise Uşak ve Uşak Üniversitesinde bulunmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek desteklerinden ve sunulan imkanlardan dolayı Uşak Üniversitesine teşekkür ettiler.