Ana Sayfa / Haberler / Rektör Savaş, 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenine Katıldı
9 Ekim 2024, Çarşamba
Rektör Savaş, 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenine Katıldı

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle gerçekleştirilen "2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni”ne katıldı. Rektör Prof. Dr. Savaş’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Birgin, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mithat Yılmaz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fulya Akyıldız, öğrencilerimiz Sıla Karadağ, Emirkan Bekar, Yiğit Ali Akın ve İlayda Nur Çörek de eşlik etti.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar ve devlet erkânının yanı sıra bakanlar, Yükseköğretim Kurulu üyeleri, ilgili kurum başkanları, büyükelçiler ve rektörler, akademisyenler ile öğrenciler katıldı. Törende, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türk yükseköğretimi tanıtım filmi aktarıldı. Tanıtım filminin ardından açılış konuşmaları gerçekleşti. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarının ardından, Yükseköğretim Kurulu tarafından “bireysel, kurumsal, özel alan ve özel” olmak üzere dört kategoride verilen “Yükseköğretim Kurulu 2024 Üstün Başarı Ödülleri” sahiplerini buldu. 2024-2025 Akademik Yıl Açılış Töreni hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.