HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi ArtAnkara’da
4 Nisan 2021, Pazar
Uşak Üniversitesi ArtAnkara’da

Uşak Üniversitesi bu yıl 7’incisi gerçekleştirilen ArtAnkara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’na katıldı. Altı ülkeden 107 galerinin katıldığı fuarda, resim, heykel, cam işi ve enstalasyon çalışmaları yer aldı. Fuar, galerilerin yanı sıra müzeler, üniversiteler ve sanat eğitimi veren kurumlar, sanatsal malzeme üreten firmalar, solo gösteriler ve bağımsız projelerin yer aldığı bini aşkın katılımcıyı ağırladı.

Fuarda, Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin temsil ettiği üniversite standını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Dekan Prof. Dr. İncilay Yurdakul’dan, üniversite ve fakülte hakkında bilgi aldı. Uşak Üniversitesinin 2016 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından koordine edilen Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesinin, “Deri, Tekstil ve Seramik (DTS)” alanlarındaki pilot üniversitesi olduğunu belirten Prof. Dr. İncilay Yurdakul, Türkiye’de üç alanı kapsayan tek tasarım merkezinin Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezi olduğunu söyledi. DTS Tasarım Merkezi’nin çalışmaları ve tamamlanan projeler konusunda bilgi alan Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Dekan Yurdakul ile birlikte Uşak Üniversitesi standında yer alan tanıtım videolarını izledi.

Uşak Üniversitesine çalışmalarında başarılar dileyen Bakan Ersoy, ayrıca Prof. Dr. Yurdakul’un “Anadolu’da Kültürel Miras” konulu tasarımları hakkında bilgi alarak, Yurdakul’un düzenlediği akademisyen sanatçıların yer aldığı “21. Yüz Yılda Tasarımcı ve Sanatçı Grubu” sergisini gezdi.