HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde Bayramlaşma Töreni Gerçekleştirildi
15 Nisan 2024, Pazartesi
Üniversitemizde Bayramlaşma Töreni Gerçekleştirildi

Ramazan Bayramı sebebiyle Uşak Üniversitesinde bayramlaşma töreni gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi fuaye alanında yapılan törene Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Taş, Prof. Dr. Lütfi Özav ile Prof. Dr. Osman Birgin, Genel Sekreter Doç. Dr. Sinan Gürcüoğlu, akademik ve idari personel katıldı.

 

‘Namaz camiden çıkınca, hac Mekke’den dönünce ve oruç Ramazan bitince başlar’

Konuşmasına herkesin geçmiş bayramını kutlayarak başlayan Rektör Prof. Dr. Savaş, “Ramazan bir merhamet, bir iyilik, bir bereket ayıdır. Ramazan ayında her şeyden önce sabretmeyi ve nefsimizi terbiye etmeyi öğrendik. İnşallah bu alışkanlıkları hayatımızın devamında da sürdürürüz. Ünlü şair Sezai Karakoç ‘Namaz camiden çıkınca, hac Mekke’den dönünce ve oruç Ramazan bitince başlar’ diyor. Hayatımızın her katmanında ibadet şekillerini devam ettirmemiz gerektiğini şair ne güzel anlatmış.” dedi.

‘‘Güçlü olursak dünyada zulme uğrayanlara da umut ışığı oluruz.’’

Konuşmasında zulüm atında bulunan Müslümanları da anan Rektör Savaş, “6 aydır bombardıman altında olan Filistinli kardeşlerimiz başta olmak üzere birçok Müslüman kardeşimiz zulme uğruyor. Gazze’de insanlar dünyanın gözleri önünde açlık ve sefalet altında yaşam mücadelesi veriyor. Onları asla unutmamalıyız. Emperyalist güçler ‘demokrasi’ adı altında mazlumlara zulüm ediyorlar. Bizler ise medeniyetler kurmak için var olan bir toplumuz. Gittiğimiz hiçbir yerde insanlara zulmetmedik. İnsanları inançlarında rahat bıraktık. Öldürmedik. Aç, susuz bırakmadık. Her gittiğimiz yerde medeniyet kurduk. Okul yaptık, cami yaptık, medrese yaptık. Onlar ise her gittiği yerde bombalarla insanları yok ettiler. Afrika’nın da Ortadoğu’nun da tüm gözyaşlarının sebepleri bunlardır. Unutmayalım, Batı medeniyetinin temelinde İslam bilimi vardır. Dolayısıyla ilim dünyası olarak ciddi anlamda bilgi üreten ve bunu da teknolojiye dönüştürebilen, ülkemizin gelişmesine katkı sağlayan bireyler olmamız gereklidir. Bilim dünyamıza çok fazla görev düşüyor. Daha iyi bir dünya için biz akademisyenler ilim yapmalıyız, teknoloji alanında ilerlemeliyiz. Biz ne kadar güçlü olursak dünyada zulme uğrayanlara da umut ışığı oluruz.” şeklinde konuştu.  

Bir sonraki bayrama sevinçle ve sağlıkla tekrar kavuşmayı Cenab-ı Hak’tan dilediğini ifade eden Rektör Savaş “Hepinize sağlık, afiyet ve başarılarınızın devamını dilerim” diyerek konuşmasını sonlandırdı.