HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Rektör Savaş, Ege Bölgesi Göç, Güvenlik ve Sosyal Uyum Çalıştayına Katıldı
28 Kasım 2019, Perşembe
Rektör Savaş, Ege Bölgesi Göç, Güvenlik ve Sosyal Uyum Çalıştayına Katıldı

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi tarafından “Göç, Güvenlik ve Sosyal Uyum” temalı bölgesel üst düzey çalıştayın üçüncüsü Ege Bölgesindeki tüm illerin katılımıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun başkanlığında 28 Kasım tarihinde İzmir’de gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, illerde yerel politikaların belirlenmesinde söz sahibi olan üst düzey yöneticilerinin yer aldığı çalıştaya katıldı. Çalıştayda, Türkiye’nin göç yönetim sistemi ve sosyal uyum konuları hakkında bilgilendirme yapılarak bölgede bulunan illerde sosyal uyuma yönelik faaliyetleri teşvik etmek, bu konularda karşılaşılan sorunları yerinde tespit etmek ve sosyal uyum politikaları noktasında çözüm önerileri tartışıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ege Bölgesi Göç, Güvenlik ve Sosyal Uyum Çalıştayında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin göç konusunda dünyaya insanlık dersi verdiğini, bu anlamda önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini belirtti. Dünyada zorla yerinden edilmiş 70,8 milyon insan olduğunu ve bu rakamların 2000 yılından bugüne hızla arttığını dile getiren Soylu, olayın sadece Suriyeli meselesi olmadığını vurguladı.