HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi’nde Öğretmenler Günü Kutlama Programı
26 Kasım 2019, Salı
Uşak Üniversitesi’nde Öğretmenler Günü Kutlama Programı

Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve İlkokul Öğretmenleri Topluluğu işbirliği ile düzenlenen, ‘Öğretmenler Günü Özel Programı’ Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşti. Programa, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş,  Rektör Yrd. Prof. Dr. Adem Duru, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadiye Tutsak, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lütfi Özav, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Osman Birgin ve Doç. Dr. Mehmet Akif Helvacı, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Program, Şehit öğretmenler anısına hazırlanan slayt gösterisinin izlenmesi, Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı 3. sınıf öğrencisi Serkan Gülmez’in şiir dinletisi, Uşak Üniversitesi Dans, Etkinlik ve Müzik Topluluğu’nun (USDEM) müzik ve dans gösterisiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Doç. Dr. Helvacı, tüm öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının öğretmenler gününü kutlayarak şunları söyledi; "İlk emri "OKU" olan yüce kitabımıza iman etmiş, "İlim Çin'de de de olsa gidin alın" buyruğunu düstur edinmiş, "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" sözünü yol bellemiş bir inancın temsilcileri; dünyaya boyun eğdiren; ancak hocalarının önünde eğilmekten kaçınmayan, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün " Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştireceksiniz " sözüyle öğretmenlerimizi baş üstünde tutan ecdadın torunları olarak; Biz öğretmenleri de yetiştiren aziz öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü kutluyor, ebediyete intikal eden sevgili öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz."

Açılışta konuşan Rektör Savaş, öğretmenlerin gittikleri yerleri bir ışık misali aydınlattığını söyleyerek, anne babadan sonra öğrenciler üzerinde en çok iz bırakan, en çok hakkı olan kişilerin öğretmenler olduğunu vurguladı. Başta zeki ve çalışkan nesiller yetiştirmeyi amaçlarken görevi başında şehit olan öğretmenler olmak üzere, tüm eğitimcilerin öğretmenler gününü kutlayan Prof. Dr. Savaş, Uşak Üniversitesi eğitimcileri olarak şehit öğretmenlerin bıraktığı yerden bayrağı teslim alarak, en iyi şekilde eğitim vermeye devam edeceklerini söyledi.

“Eğlenmeyi Öğren, Öğrenmeyi Öğret”

Programda, Yarının Öğretmeni Ödülleri Türkiye Birincisi İlkokul Öğretmeni Caner Sarıoğlu ‘Yeni Nesil Öğretmenlik’ adlı sunumunu gerçekleştirdi. ‘Eğlenmeyi Öğren, Öğrenmeyi Öğret’ yaklaşımıyla dersler işlediğini belirten Sarıoğlu, öğrencileri ile gerçekleştirdiği sınıf içi-dışı etkinlikler ve çocukların gelişimi için uyguladığı metotlar hakkında bilgi verdi. Çeşitli anekdotlarla sunumunu gerçekleştiren Caner Öğretmen, salonda çeşitli oyunlar ve uygulamalar yaparak seyirciden büyük ilgi topladı.

Eğitimci-Şair Şahin Mutlu ise kendi tecrübe ve birikimlerinden bahsederek, öğretmenliğin önemine değindi. Mutlu kendi yazdığı şiirleri seslendirdi.

Program teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu. Programın ardından Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın katılımıyla, Eğitim Fakültesi tarafından organize edilen öğretmenler günü yemeği gerçekleşti.