Ana Sayfa / Haberler / Fulbright Bursları Tanıtıldı
25 Kasım 2019, Pazartesi
Fulbright Bursları Tanıtıldı

Uşak Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından ve Fulbright Türkiye işbirliği ile “Fulbright Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Eğitim Bursu ve ABD’de Eğitim” ve "Fulbright Yüksek Lisans, Doktora Bursu ve ABD'de Eğitim” adlı iki seminer gerçekleştirildi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleşen seminerlerde Fulbright Türkiye Komisyonu Üyesi Mevlüde Bakır, Fulbright bursları hakkında bilgi vererek ABD’de eğitim almak isteyen öğrencilere konuyla ilgili şartları anlattı. Bakır, bu tür burs ve programların kültürler arası etkileşimi arttırmak ve öğrencilerin kendilerini geliştirmesi açısından önemli bir fırsat olduğunu belirterek, programa katılan öğrencilerin bir kültür elçisi olarak ülkemizin uluslararası alanda tanınmasını sağladığını dile getirdi.

İnteraktif bir şekilde ilerleyen seminerde Bakır, öğrencilerin sorularını cevapladı.

Seminerlere, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Başar Semiz, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Murat Hişmanoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.