HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Diş Hekimleri Günü Kutlandı
22 Kasım 2019, Cuma
Diş Hekimleri Günü Kutlandı

Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi düzenlendiği program ile 22 Kasım “Diş Hekimleri Günü'nü” kutladı. Diş Hekimliği Fakültesinde gerçekleşen programa Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Artunç, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Diş hekimlerinin gününü kutlayan Prof. Dr. Savaş, Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin, Uşak’a ve bölgeye önemli sağlık hizmetleri sunduğunu belirtti. Savaş, gerçekleştirilen başarılı çalışmalardan dolayı başta Dekan Prof. Dr. Artunç olmak üzere, tüm fakülte çalışanlarına ve öğrencilerine başarılarının devamını diledi.

Günün önemi hakkında bilgi veren Dekan Prof. Dr. Artunç, 22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Günü’nü kutlayarak, Diş Hekimliği Fakültesi hakkında bilgi verdi. Artunç, fakülte olarak hem akademik ve bilimsel çalışmalar hem de sağlık hizmetleri konusunda hızlı bir gelişme içinde olduklarını ifade ederek, “Bu gelişmede canını dişine takarak çalışan arkadaşlarımızın emekleri çok fazla, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ağız ve diş sağlığı bireyin, vücut sağlığını doğrudan etkilemektedir. Ağız ve diş sağlığı korunmadığında birçok hastalığı beraberinde getirmektedir. Bütün sağlık konularında olduğu gibi, ağız ve diş sağlığı ile ilgili hastalıklarda da tedaviden çok, koruyucu önlemlere yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Diş çürüğü olmayan ağız ve diş sağlığı yerinde bir toplum hedefliyoruz." dedi.

Program lokma dağıtımı ile son buldu.