HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Belediyesi ile Yerel Yönetimler İşbirliği
22 Kasım 2019, Cuma
Uşak Belediyesi ile Yerel Yönetimler İşbirliği

Üniversite-Belediye işbirliği çerçevesinde, Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Programı öğrencilerinin, Uşak Belediyesi’nde, alanlarıyla ilgili mesleki uygulamalar konusunda bilgi ve tecrübe edinmeleri, aynı zamanda belediye personeline akademik personel tarafından eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilmesi konusunda protokol imzalandı.

Rektörlük makamında gerçekleşen protokole Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın imza attı.

Rektör Savaş: “Üniversite-şehir bütünleşmesinin en önemli unsurlarından biri yerel yönetimlerdir.”

Protokolün amacının Yerel Yönetimler Programı öğrencilerinin belediye tarafından verilen kamu hizmetlerinin nasıl işlediğini uygulamada görmeleri olduğunu belirten Prof. Dr. Savaş, “Öğrencilerimizin üniversitede edindikleri teorik bilgiyi, uygulamada görmelerinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu bağlamda Uşak Üniversitesi’nde 7+1 ve 3+1 uygulamasına geçtik. Mühendislik Fakültesi öğrencilerimiz 7 dönemlerini okulda bir dönemlerini ise işletmelerde, Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz de 3 dönemlerini okulda bir dönemlerini yine işletmelerde uygulamalı olarak görüyorlar. Uşak Belediyesi ile her zaman işbirliği içindeyiz. Bu protokolle hem öğrencilerimiz teoriyi pratiğe çevirecekler hem de akademik anlamda eğitim ve danışmanlık konusunda bir paylaşımımız olacak. Üniversite-şehir bütünleşmesinin en önemli ayaklarından biri yerel yönetimlerdir. Başta Belediye Başkanımız Mehmet Çakın olmak üzere tüm belediye çalışanlarına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum, protokolün hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

Başkan Çakın: “Uşak Üniversitesi ile her zaman birlik içindeyiz.”

Üniversite-Belediye işbirliğinin önemine değinen Belediye Başkanı Çakın, Uşak Üniversitesi ile her zaman birlik içinde olduklarına dikkat çekerek, bilgi birikiminin üretildiği yerlerin üniversiteler olduğunu ve bu bilgi birikiminden doğan işbirliği ile şehirlerin gelişimine büyük katkılar sağlandığını ifade etti. Protokolün hem öğrenciler hem de belediye çalışanları için hayırlı olmasını dileyen Çakın, imza töreninin ardından Rektör Prof. Dr. Savaş ile 1. Uluslararası Zanaattan Sanata Jürili Karma sergisini gezdi.