Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesinden Üç Film, Los Angeles Dünya Sinema Fuarı’nda
18 Kasım 2019, Pazartesi
Uşak Üniversitesinden Üç Film, Los Angeles Dünya Sinema Fuarı’nda

Bu yıl 11-16 Kasım tarihleri arasında Los Angeles’ta gerçekleşen World Film Fair kapsamında, Uşak Üniversitesinden üç film izleyiciyle buluştu. Fuarın resmi seçkisinde yer alan filmler arasında Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu mezunlarından Emil Ali’nin yönettiği, ulusal ve uluslararası pek çok başarıya imza atan belgesel “Adam” ile İletişim Fakültesi öğrencilerinden Turap Basel ve Ahtam İbragimov’un yönettiği, benzer şekilde ulusal ve uluslararası başarılara imza atmış olan “Başka Sınırlar” adlı belgesel yer aldı.

Öğrenci ve mezunların yapıtlarının yanı sıra, Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Onur Keşaplı’nın yazdığı, yönettiği ve oynadığı kısa film çalışması “Obituary/Ölüm İlanı” da World Film Fair kapsamında sinemaseverlerin beğenisine sunuldu. Yaşlı bir gencin, görsel ölüm ilanını aktaran film, Promenade Playhouse’daki gösterimi, Çin, Hindistan, İngiltere ve İtalya’da yer aldığı festivallerle beraber beşinci seçkisi oldu. 2016 yapımı video çalışması “Obituary” aynı zamanda çekimlerinin tamamı Uşak Üniversitesi 1 Eylül Yerleşkesi’nde gerçekleşen ilk film olma özelliğini taşıyor.