HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Diş Hekimliği Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni Gerçekleşti
7 Kasım 2019, Perşembe
Diş Hekimliği Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni Gerçekleşti

Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Sınıf öğrencilerinin “Beyaz Önlük Giyme Töreni” Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Törene Rektör Yrd. Prof. Dr. Adem Duru, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Celal Artunç, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Ümit Başar Semiz, Diş Hekimliği Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Güngör, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Artunç, bu yıl 93 yeni öğrencinin ve 18 uzmanlık öğrencisinin eğitim almaya başladığını belirtti. Dekan Artunç, “Bu yıl dördüncü yılını doldurmakta olan fakültemiz, her yönden gelişip büyümeyi başarmıştır. Diş Hekimliği Fakülteleri arasında önemli bir yere gelerek, ülkemizin saygın fakültelerinden biri olmuştur. Kuruluşundan bu yana, en iyi öğrenci eğitimi ve hasta tedavi hizmetlerini vermeyi hedefleyen fakültemiz, bugün diş hekimliği alanında, dünyada gerçekleşen tüm bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek uygulamaya koymaktadır. Mevcut akademik kadromuz üstlenmiş oldukları eğitim, hasta hizmetleri ve araştırma faaliyetleri gibi hepsi birbirinden zorlu görevleri büyük bir özveriyle yerine getirmektedirler. Fakültemizin tüm imkânlarını öğrencilerimizin eğitimi için geliştiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Amacımız, Beyaz Önlüğe Layık Bireyler Yetiştirmek

Diş Hekimliği Fakültesinin faaliyetleri ve kampüs imkânları hakkında bilgi veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Duru, “Uşak Üniversitesi bünyesine katılan yeni öğrencilerimize başarılarılar diliyor ve siz değerli velilerimizi tebrik ediyorum. Öğrencilerimiz, genç, dinamik, aynı zamanda deneyimli ve donanımlı bir akademik kadronun elinden eğitim alacaklar. Bize emanet ettiğiniz evlatlarınızı, en iyi şekilde yetiştirmek için tüm imkânlarımızı seferber edeceğimize inancınızın tam olasını istiyorum. Amacımız vatanını seven, dürüst, çalışkan, görevini en iyi şekilde yapan, ahlaki ve manevi değerlere sahip, adaletli, vicdanlı ve bugün giydirilen beyaz önlüğe layık bireyler yetiştirmektir.” dedi.

Tören, öğrencilere önlük giydirilmesi, Dekan Artunç’un öğrencilere “Diş Hekimliği Fakültesi Beyaz Önlük Andını” okutması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.