Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesinde Aile İçi İletişim Eğitimi
6 Kasım 2019, Çarşamba
Uşak Üniversitesinde Aile İçi İletişim Eğitimi

Uşak Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı “Hizmet İçi Eğitim Programı” çerçevesinde, "Aile İçi İletişim" konulu eğitim verildi. Mustafa Kemal Paşa Amfisinde düzenlenen eğitime, Eşme Meslek Yüksekokulu Müdürü ve İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zülfiye Acar Şentürk konuşmacı olarak katılarak, aile içinde iletişimi etkileyen faktörlerden bahsetti.

İletişim Doğru Yönetmemiz Önemlidir

İyi bir iletişim ortamı kurmanın şifrelerini veren Doç. Dr. Şentürk, "İletişim hayatın her alanında karşımıza çıkan en temel faktördür. Son nefesi verene kadar çevreyle iletişimimiz kesilmez. Yaşamımızın bu uzun serüveninde aile başta gelecek şekilde, dış dünyayla iletişimimiz doğru yönetmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

İletişimde, kişinin yaşının, yaşam koşullarının, kültürel anlayışının ve beden hareketlerinin göz ardı edilmemesi gerektiği belirten Şentürk, sağlıksız aile iletişimi ve ebeveny-çocuk ilişkisi konularına değindi.