HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Sigara Bağımlığında Farkındalık Etkinliği Gerçekleştirildi
1 Kasım 2019, Cuma
Sigara Bağımlığında Farkındalık Etkinliği Gerçekleştirildi


Uşak Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı “Hizmet İçi Eğitim Programı” çerçevesinde, "Sigara Bağımlığı" konulu eğitim verildi. Hizmet İçi Eğitim Şubesi tarafından Mustafa Kemal Paşa Amfisinde düzenlenen eğitime, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ufuk Berberoğlu konuşmacı olarak katılarak, dünyada yaşanan tütün ürünleri tüketiminin artışı ve tütün kullanımının zararları konularında bilgiler verdi.

Berberoğlu: “Tütünle Mücadeleye Karalılıkla Devam Edilmeli”

Dünyada 1.5 milyar insanın sigara kullandığını hatırlatan Doç. Dr. Berberoğlu, “Türkiye’de sigara kullanımının önüne geçmek için çeşitli yasalar yürürlüğe girdi. Fakat son zamanlarda bu yasalar yetersiz kalmaya başladı. Dünya üzerinde tütün kullanımında 40. sıradayız. Bu da sağlık konusunda büyük sorunlar doğuruyor. Örneğin; nikotin damar yollarını tıkar. Bunun sonucunda başta akciğer kanseri olmak üzere pek çok hastalık oluşur.” şeklinde konuştu.

Ünlü düşünür Bernard Shaw'ın “Keyifler değildir yaşamı değerli yapan. Yaşamdır, keyif almayı değerli kılan.” sözleriyle sigara tüketmenin keyifli bir durum olmadığını ve yaşam kalitesini düşürdüğünü aktaran Doç. Dr. Berberoğlu, “Alo 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı”, “Sigara Bırakma Poliklinikleri”, “TUBATİS” gibi kuruluşların sigarayı bırakmak isteyen bireylere destek olduklarını aktardı.