HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / İslam Tarihi ve Medeniyeti Paneli
24 Ekim 2019, Perşembe
İslam Tarihi ve Medeniyeti Paneli

Uşak Üniversitesi Yaşayan Fikirler Topluluğu tarafından “İslam Tarihi ve Medeniyeti” adlı panel gerçekleştirildi. Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe, Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yılmaz, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi, İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şeker’in moderatörlüğünü yaptığı panelde, Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Altınay, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Ayönü, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rıza Savaş panelist olarak yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Melih Çetinkaya’nın Kuran-ı Kerim’in Al-i İmran Suresi’ni okumasıyla başlayan program, Yaşayan Fikirler Öğrenci Topluluğu Danışman Öğretim Üyesi Dr. Hikmet Gültekin’in konuşmasıyla devam etti. Gültekin konuşmasında, programa yoğun katılım gösteren öğrencilere teşekkür etti.

İslam tarihinin Hz. Muhammed’in (sas) dünyaya geldiği andan itibaren ele alınması gerektiğini anlatan Prof. Dr. Şeker, “Dönem insanlarının yaşadığı çevrenin siyasi, askeri, ekonomik ve toplumsal gelişmeleri ele alınması gerekiyor. Bizler de o insanların yaşadığı şartları bu şekilde ele alarak sizlere aktarmaya çalışacağız.”dedi. Panelde Prof. Dr. Savaş, “Hz. Peygamber (sas) Dönemine Genel Bir Bakış”, Prof. Dr. Altınay, “Emeviler Döneminde Gündelik Hayat” ve Prof. Dr. Ayönü ise “İslam Tarihi ve Medeniyeti Kapsamında Selçuklular ve Anadolu Beylikleri” adlı sunumlarını gerçekleştirdi. Panel, soru-cevabın ardından, Dekan Prof. Dr. Yılmaz’ın panelistlere teşekkür belgesi takdim etmesiyle son buldu.

Program sonunda Siyer Yayınları tarafından yayınlanan “İslam Tarihi ve Medeniyeti” adlı eser, çekilişle öğrencilere hediye edildi.