HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Fen Bilimlerinde TÜBİTAK Projesi Hazırlama Teknikleri Semineri Gerçekleşti
23 Ekim 2019, Çarşamba
Fen Bilimlerinde TÜBİTAK Projesi Hazırlama Teknikleri Semineri Gerçekleşti

Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından "Fen Bilimlerinde TÜBİTAK Araştırma Projesi Hazırlama Teknikleri” konulu TÜBİTAK projesi yazma semineri gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi T6 Nolu salonda yapılan seminere, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Gümüş, Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Keskin, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Başar Semiz, Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Yılmaz Bayar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Savaş TÜBİTAK projelerinin önemine değinerek, Uşak Üniversitesi akademisyenlerinin özgün projeler hazırlamaları konusunda destek olduklarını belirtti.

“Kararlılıkla ve Sağlam Çalışmayla Büyük Başarılara imza Atılabilir”         

Prof. Dr. Keskin, TÜBİTAK projesi hazırlamanın büyük bir emek işi olduğuna dikkat çektiği sunumunda, konu seçimi, konuyu sınırlama ve hipotez kurma başlıkları altında proje hazırlama aşamalarına değindi. Edison'un yakalamış olduğu başarılarda yüzde 1 dahiliğinin yüzde 99 ise istikrarlı çalışma temposunun rol oynadığına değinen Keskin, " Her şey yüksek bir zekaya dahil değildir, kararlılıkla ve sağlam bir çalışmayla büyük başarılara imza atabilirsiniz. ‘İlim Çin’de bile olsa gidiniz’ ilkesine önem veriyorum, çünkü bilimin en büyük altyapısı ilimdir. Bilim insanları toplumun gelişimine önemli katkılarda bulunan rol modellerdir. Hazırlanan proje, ekonomiye, teknolojiye ya da tıbba yararlı olabilmesi gerekli ki, hem bilime hem de bağlı olduğu ülkenin gelişimine katkıda bulunabilsin. Projenin yönteminde açık ve bilimsel bir literatürle net bir şekilde açıklanıyor olması lazım, özgün değerler taşıyan bir proje olması en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biridir.” dedi.

Konu seçimi, ilgi, orjinallik, kaynak yeterliliği gibi unsurların proje yapımında önemli basamaklar olduğunu ve zamanın iyi ayarlanması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Keskin, ayrıca Avrupa ülkelerinde yapılmış olan projelerden de örnekler sundu. Seminer, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Başar Semiz tarafından, Prof. Dr. Mustafa Keskin’e üniversitemiz adına teşekkür belgesi verilmesi ile son buldu.