HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / “Sekizinci Kilometre Sergisi” Üniversite ve Şehir Arasındaki Yeni Köprü
20 Ekim 2019, Pazar
“Sekizinci Kilometre Sergisi” Üniversite ve Şehir Arasındaki Yeni Köprü

Uşak Üniversitesi ve Uşak Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen, “Sekizinci Kilometre: Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanları Sergisi” açılışı yoğun katılımla gerçekleşti.

Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisinde gerçekleşen açılışa Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Gümüş, Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Sezer, eserleri sergilenen öğretim elemanları, davetliler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

“Sanat medeniyetimizin ifadesi”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gümüş açılış konuşmasında sanatsal faaliyetlerin şehirlerin kültürel gelişimi açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Sanat, bizlerin ve medeniyetimizin bir ifadesidir. Medeniyetimizi yansıtan en önemli enstrümanlardan biridir. Sanatsal eserler gelecek nesillere bırakacağımız bir imzadır. Tabii ki sanat eserlerini hayata geçirebilmek için de çok maharetli olmak gerekiyor. Sadece el mahareti ve zeki olmak da yetmiyor. Bunları aynı zamanda gönülden yapmak gerekiyor. Bugün de burada düzenlenen serginin, üniversitemizin şehrimize verdiği önemli bir katkılardan biri olduğuna inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

“Üniversitemiz bir hazine”

Belediye Başkanı Çakın yaptığı konuşmada serginin açılışını gerçekleştirmekten büyük memnuniyet duyduğunu anlatarak, Uşak Belediyesi olarak, kültürel gelişmelere önayak olmak adına gerçekleşen tüm etkinliklere önem verdiklerini anlattı. Çakın, serginin üniversite-şehir işbirliği adına gerçekleştirilen birçok projeden biri olduğunu belirterek, “Bizim için Uşak Üniversitesi, ilimize çok fazla katma değer sağlayan bir hazinedir. Bizler de belediye olarak, bu hazineden daha fazla faydalanmanın yollarını arayan işbirlikleri içerisindeyiz. Uşaklı hemşehrilerimizin istifade edebileceği daha kapsamlı sanat alanları oluşturmaya gayret edeceğiz.’’ dedi.

Açılış konuşmalarının ardından sanatseverler sergiyi gezerek, eserler hakkında bilgi aldı. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği sergi, 1 Kasım 2019 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.