HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / DTS Tasarım Merkezinden Vestel Şirketler Grubuna Ziyaret
7 Ekim 2019, Pazartesi
DTS Tasarım Merkezinden Vestel Şirketler Grubuna Ziyaret

Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil,  Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi, Vestel Şirketler Grubunun Manisa’da yer alan fabrikasını ziyaret etti.

Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Gümüş, DTS Tasarım Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Şefik Baran Tarhan ve beraberindeki heyet ziyaret kapsamında Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda DTS Tasarım Merkezi hakkında bilgilendirme yapılarak, merkezin çalışmalarıyla ilgili sunum gerçekleştirildi. Vestel ürünlerine uygulanabilecek tasarımlar tanıtılarak, ürünler üzerinde uygulanan tasarımların taslakları sunuldu.

Ahmet Zorlu, Denizli’nin Babadağ ilçesinde 1953 yılında kurulan şirketlerinin, bugün dünya çapında bir şirket olduğunu belirterek, Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezinin de bölgesel kalkınma hedefi ile yola çıkarak, dünyanın önde gelen tasarım merkezlerinden biri olacağına inandığını belirtti. Tasarım Merkezi ile ortak çalışmalar gerçekleştirilmesi için önemli adımlardan birinin atıldığını belirten Zorlu, “Vestel olarak kuruluşumuzdan bu yana ülkemizin değerlerini ortaya çıkartmak için çalışıyoruz. Grup olarak Uşak Üniversitesi DTS merkezi ile ülkemize ve bölgemize katma değer sağlayacak tüm çalışmaların içerisinde olmaktan büyük mutluluk duyacağımızı belirtmek isterim.” şekilde konuştu. Prof. Dr. Metin Gümüş, ziyaret kapsamında üretim ile ilgili çalışmaları yerinde görme fırsatı yakaladıklarını ve işbirlikleri konusunda karşılıklı fikir alış verişi gerçekleştirdiklerini aktararak Vestel gibi yerli üretim yapan şirketlerin kültürümüzü koruyarak dünyaya açıldıklarının altını çizdi.