HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Yeni Öğrencilere "Şehrimi Keşfediyorum" Etkinliği Düzenlendi
30 Eylül 2019, Pazartesi
Yeni Öğrencilere "Şehrimi Keşfediyorum" Etkinliği Düzenlendi

Uşak Üniversitesine yeni kayıt yaptıran öğrenciler, Uşak Valiliği, üniversite ve İl Özel İdaresinin birlikte yürüttüğü, geçen yıl ilki gerçekleştirilen "Şehrimi Keşfediyorum" etkinliğine katıldı. Taşyaran Vadisi, Blaundus Antik Kenti, Uşak Kanyonları ve Clandras Köprüsünü kapsayan gezi programında öğrenciler, eğlenerek öğrenmenin tadını çıkardı. Alanında uzman öğretim üyelerinin rehberliğinde Uşak ilini daha yakından tanıyan öğrenciler, günün anısına bol bol hatıra fotoğrafı çektiler.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, bu yıl ikincisi düzenlenen “Şehrimi Keşfediyorum” projesinin başka illerden gelen öğrenciler için büyük bir şans olduğunu söyledi. Yeni kayıt yaptıran öğrencilerin çoğunluğunun il dışından olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Savaş, “İlimiz tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleriyle gezilip görülmesi gereken ülkemizin önemli şehirlerinden biridir. Proje ile farklı şehirlerden üniversitemizi tercih eden öğrencilerimize, ilimizde bulundukları süre içerisinde gezip görebilecekleri güzellikleri tanıtmaya çalışıyoruz. Projeyi hayata geçiren başta Valiliğimiz olmak üzere İl Özel İdaremize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.'' dedi.

Hem Eğlendiler Hem Öğrendiler

Geziye katılanlardan Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Ali İhsan Bolat, gezinin deneyim ve bilgi edinmeleri açısından fayda sağladığını belirterek, “Bizim için güzel bir gezi oldu. Hem eğlendik, hem de öğrendik. Daha önce Taşyaran Vadisi’ne görme şansım olmuştu ama Uşak Kanyonlarını hiç gezmemiştim. Dünyanın ikinci büyük kanyonlarından birini gezmek beni mutlu etti. Bizim buraya gelmemize vesile olanlara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Gezi Sayesinde Merakımı Giderdim”

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü öğrencisi Tuğba Durdabak ise Uşak’ı ilk defa gezdiğini söyleyerek, “Uşak Üniversitesine gelmeden önce yaptığım araştırmalarda, Uşak Kanyonları ve Blandus Antik Kentini görmüş ve merak etmiştim. Bu etkileyici gezi sayesinde merakımı giderdim. Şehrimi Keşfediyorum etkinliğini düzenleyen üniversitemiz başta olmak üzere yerel yöneticilerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Uşak’ın Güzelliklerini Keşfettim”

Uşak’a ilk defa geldiğini belirten Gazetecilik Bölümü öğrencisi Serhat Büyükgül, “Uşak’ı daha çok kırsal bir yer olarak hayal etmiştim. Bu gezide farklı farklı yerlere gittiğimiz için tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini keşfettim. Uşak ilini bu geziyle tanıdığım için çok memnunum.” dedi.


 “Okuyacağımız Şehir Hakkında Çok Fazla Bilgi Sahibi Olduk”

Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Buketnur Sütçü ise Uşak’ta ilk senesi olduğunu anlatarak, “Üniversitemize ve Valiliğimize bu imkanı bizlere sunduğu için çok teşekkür ediyorum. Bizler birçok yeri gezerek, okuyacağımız şehir hakkında çok fazla bilgi sahibi olduk.” ifadelerini kullandı.