Ana Sayfa / Haberler / Rektör Savaş, 2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne Katıldı
18 Eylül 2019, Çarşamba
Rektör Savaş, 2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne Katıldı

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen, 2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversiteleri 2019-2020 akademik yılının hayırlara vesile olmasını temenni ederek, yeni akademik yılda öğretim görevlisi, üyesi ve öğrencilere başarılar diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim ve öğretim hayatında son 17 yılda yaşanan gelişim ve yenilikleri anlatarak, “Ülkemizin yönetim sistemini değiştirirken en çok hassasiyet gösterdiğimiz alanlardan biri de eğitim-öğretimdir. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurduğumuz Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu bu anlayışın bir ifadesidir” dedi. Türkiye’nin yükseköğrenim alanında da özellikle son 17 yılda çok büyük bir başarıya imza attığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 76 olan üniversite sayısının 207’ye, öğretim elemanı sayısının 70 binden 168 bine, öğrenci sayısının da 1,6 milyondan 8 milyona yükseldiğini kaydetti.Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategorideki YÖK Üstün Başarı Ödülleri'ni sahiplerine verdi.