HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Tıp Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlük Giydi
16 Eylül 2019, Pazartesi
Tıp Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlük Giydi

Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi 2019-2020 eğitim öğretim yılı 1. dönem öğrencilerinin “Beyaz Önlük Giyme” töreni 13 Eylül tarihinde gerçekleşti.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan törene, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Duru, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Başar Semiz, Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Erkan Arslan, Genel Sekreter İbrahim Çalış, davetliler, fakülte dekanları, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Savaş, Donanımlı Öğrenciler Yetiştiriyoruz                           

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Savaş, gerek teorik gerekse uygulamalı tıp eğitiminde donanımlı öğrenciler yetiştirme konusunda iddialı olduklarının altını çizdi. Ortak kullanım protokolü ile sağlık hizmet sunulan Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinin gelişmekte olduğunu söyleyen Prof. Dr. Savaş, “Klinik doktorlarımızın ve araştırma görevlisi sayımızın artışıyla, eğitim ve araştırma faaliyetlerinde artış oldu. Şehrimizde gerçekleştirilemeyen ameliyatlar hastanemizde yapılmaya başladı. Uşak halkının ayrıcalıklı ve kaliteli tıp hizmetinden yararlanması adına tüm gayretimizle çalışıyoruz. Tıp Fakültemizi ve hastanemizi bölgenin parlayan yıldızı yapmaya kararlı olduğumuzu belirtmek isterim.”dedi. Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesini tercih ettikleri için öğrencilere teşekkür eden Prof. Dr. Savaş, öğrenimi hayatlarında başarılar diledi.

Yeni Nesil Tıp Eğitiminde Öncü Olacağız

Dekan Prof. Dr. Semiz 2015 yılında kurulan Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında da yüzde yüz doluluk oranına ulaştığını belirtti. Prof. Dr. Semiz, “Bu yıl da yüzde 100 doluluk oranına sahibiz. Temel tıp ve klinik bilimlerde 50 akademisyenimiz ayrıca toplamda 265 öğrencimiz var. Türkiye’de ilklere imza atan bir eğitim anlayışıyla yola devam ediyoruz. Türkiye’nin örnek yeni nesil tıp fakültesi olma hedefimizde hızla ilerliyoruz. Tıp Fakültemizin başarılarında emeği geçen başta Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Adem Duru ile Prof. Dr. Metin Gümüş ve kurucu dekanımız Prof. Dr. Ömer Karahan’a teşekkür ederim. Tüm öğrencilerimize öğrenim hayatlarında başarılar dilerim.”dedi.

Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesine birinci sıradan yerleşen öğrenci Sümeyye Bayın da bir konuşma yaparak herkese teşekkür etti.

Tören müzik dinletisinin ardından öğrencilere beyaz önlüklerinin giydirilmesi ve pasta kesilmesi ile sona erdi.