HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Tasarlayacak, Decovita Üretecek
27 Ağustos 2019, Salı
Uşak Üniversitesi Tasarlayacak, Decovita Üretecek

Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Bilecik’te faaliyet gösteren Decovita Yapı Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. arasında işbirliği protokolü imzalandı. İşbirliği çerçevesinde Uşak Üniversitesi seramik ürünleri tasarlayacak, Decotiva şirketi üretimlerini gerçekleştirecek.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş üniversitenin tasarımlarının Decovita’nın üretimleriyle hayata geçeceğini ifade ederek, “DTS Tasarım Merkezi, imzaladığı her anlaşma ile tasarım ve üretimi bir araya getiriyor. Tasarım merkezimiz emin adımlarla ilerliyor. Biz de elimizden gelen bütün desteği veriyoruz.” dedi.

Tusun, “DTS Merkezinin Tasarımlarını Çok Beğendik”

Decovita Firması Üretim Müdürü Savaş Okçu ve Tasarım ve Ürün Geliştirme Müdürü Ertan Tusun, DTS Merkezini ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu. Ziyarette DTS Tasarım Merkez Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Şefik Baran Tarhan, yapılan çalışmalar ve gerçekleştirilen tasarımlar hakkında bilgi verdi. Tasarımları çok beğendiğini ifade eden Tasarım ve Ürün Geliştirme Müdürü Tusun, “Tasarımlardan çok etkilendik. Uşak Üniversitesi DTS Merkezi, Türkiye’deki önemli bir eksik olan tasarımkonusunda önemli işler ortaya koymaya başladı. Bu konuda üniversiteyi tebrik ediyorum. Bundan sonra birlikte önemli projeleri ortak yapacağız. Artık tasarımlar üniversitemizden, üretim bizden olacak.” şeklinde konuştu.

Decovita Üretim Müdürü Okçu hazırlanan tasarımlardan 8 tanesini üretim hatlarında görmek için aldıklarını ve ürünlerin yurtdışı satış-pazarlama ekibi ile değerlendirilerek, yurtdışı piyasasında değerlendirilmesini sağlayacaklarını söyledi. Okçu, ayrıca üretim şartlarına göre tasarımların, İtalya’da her yıl yapılan Cersai Fuar’ında sergilemek için hazırlanacağını belirterek, bu tür işbirliklerinin üniversite-sanayi birlikteliğinin geliştirilmesi için önemli bir adım olduğunu sözlerine ekledi.