HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Tekstil Sektör Temsilcilerinden DTS Merkezine Ziyaret
5 Ağustos 2019, Pazartesi
Tekstil Sektör Temsilcilerinden DTS Merkezine Ziyaret

Türkiye Moda Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koltuksuz ve MHGF Genel Sekreteri Abbas Özpınar Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ı makamında ziyaret etti.

“Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması” çalışmaları kapsamında faaliyet gösteren, Türkiye’de ilk ve tek olan Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezinde incelemelerde bulunan heyet, Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezi’ne her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

“Sektörel Bir Eksik, Tasarım Merkezi ile Ortadan Kalkacak”

MHGF Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk, federasyon olarak Türkiye’de deri, tekstil ve seramik alanlarında, tasarım merkezine uzun yıllardır ihtiyaç duyulduğunun altını çizerek, yeni kurulmasına rağmen DTS Tasarım Merkezi’nin çalışmalarını çok beğendiğini ifade etti. Merkez ile ortak çalışmalar yapacaklarını ve tasarım merkezinin tanıtımına katkı sunacaklarını belirten Öztürk, “Federasyonumuza bağlı tüm firmalarımızla ve derneklerimizle, Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezi’nin tanıtılmasını sağlayacağız. 7+1 sistemine geçilmesi halinde, Moda Tasarımı öğrencilerinin, eğitimlerinin son yarıyıllarını geçirecekleri iş yerlerini bulmaları konusunda destek olacağız. Geçtiğimiz günlerde Rektörümüz bizleri ziyaret etmişti. Tasarım Merkezi hakkında bilgi vermişti. Biz de DTS Tasarım Merkezini yerinde incelemek istedik. Türkiye’de ilk olan Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezi, ihtisaslaştığı konularda adından çok söz ettirecektir. Uşak Üniversitesi’nin özverili çalışanlarıyla, yüklendiği bu misyonu en iyi yerlere taşıyacağına inanıyorum. Başta Rektör Savaş olmak üzere tüm merkez çalışanlarına başarılar diliyorum.”dedi.

EGSD Başkanı Ertuğrul, her zaman eğitim kurumları ile projeler gerçekleştirdiklerini ve gençleri sektöre  kazandırmaya yönelik çalışmaların içerisinde yer aldıklarını ifade ederek, DTS Tasarım Merkezi ile işbirliği fırsatları yaratarak sektörde karşılaşılan sorunlara ortak çözümler bulacaklarını söyledi. DETGİS Yönetim Kurulu Başkanı Koltuksuz, moda tasarımının ülke ekonomisine ve hazır giyim firmaları için önemine değinerek, Uşak Üniversitesi Tasarım Merkezi’nin, deri, tekstil ve seramik alanlarında, ülkemizde sektörel bir eksikliği ortadan kaldıracağını söyledi.

Prof. Dr. Savaş, “Tasarım Zirvesi Planlıyoruz”

Prof. Dr. Savaş, kurumlar arası işbirliğinin önemine değinerek, “Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezi talepler doğrultusunda, tasarım konusunda ülkemizdeki ihtiyacı ortadan kaldıracak çalışmalar gerçekleştiriyor. Hedefimiz gerçekleştireceğimiz ortaklıklarla ve alanında uzman çalışanlarla, dünyada adından söz ettirir bir merkez durumuna gelmek hedefindeyiz. Bu hedefi sürdürmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya da kararlıyız. Merkezimiz, ihtisaslaştığı tüm alanlar için aynı çabayı göstereceğini ve desteği sağlayacağını sonuna kadar sürdürmeyi de taahhüt etmektedir. Desteklerinden dolayı heyetimize teşekkür ediyorum. Kendileriyle gelecek aylarda moda tasarımı ile ilgili ortak bir çalıştay ve tasarım zirvesi yapmayı planlıyoruz.”dedi.