HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Seramik ile DTS Tasarım Merkezi İşbirliği Protokolü
24 Temmuz 2019, Çarşamba
Uşak Seramik ile DTS Tasarım Merkezi İşbirliği Protokolü

Uşak Üniversitesi ile Uşak Seramik Sanayi A.Ş. arasında işbirliği protokolü imzalandı. Rektörlük makamında gerçekleşen imza törenine Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Gümüş, Uşak Seramik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanış, Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil ve Seramik  (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Şefik Baran Tarhan katıldı.

Sanayi İşbirlikleri Arttırılıyor

Prof. Dr. Ekrem Savaş yaptığı açıklamada, protokolün amacının Uşak Seramik ile tasarım, eğitim, bilimsel ve teknik iyileştirme faaliyetlerinin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi olduğunu ifade etti. İmzalanan işbirliği protokolü ile üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendiğine dikkat çeken Prof. Dr. Savaş, “Sanayi ve kamu kurumlarıyla olan çalışmalarımız, yeni işbirliklerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Tasarım merkezimizde, deri, tekstil ve seramik alanlarındaki sektörler ile senkronize olarak istihdamı arttırmaya ve ithalatı azaltmaya yönelik çalışmalar yapılıyor. DTS Tasarım Merkezimiz kurulduğu günden itibaren, bölgedeki birçok sanayi kuruluşumuza yüksek katma değerli ürün tasarım desteği sağlamaya başladı. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bugün Uşak Seramik ile imzaladığımız protokolle, DTS Uygulama ve Araştırma Merkezimizde bilimsel ve teknik alanda işbirliği kuracağız. Ortak projeler gerçekleştirilecek. Protokolün hayırlı olmasını temenni ediyor, işbirliklerinden dolayı Uşak Seramik’e teşekkür ediyorum. El birliği ile Uşak’ı tasarımın başkenti yapacağız.” dedi.

Hüseyin Tanış Uşak Üniversitesi’yle imzalamış oldukları protokolden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezi’nin tasarım konusundaki eksiklikleri gidereceğine inandığını ifade eden Tanış, üniversite-sanayi işbirliğinin ülke kalkınması için olmazsa olmaz olduğunu belirtti.

Protokol imza töreninin ardından Hüseyin Tanış ve beraberindeki heyet, DTS Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezinde incelemelerde bulundu.  Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Şefik Baran Tarhan, tasarım merkezinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.