HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / OPENITUP Avrupa’nın En İyi Yetişkin Eğitimi Projesi
9 Temmuz 2019, Salı
OPENITUP Avrupa’nın En İyi Yetişkin Eğitimi Projesi

Uşak Üniversitesi ortaklığında, Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim üyeleri Doç. Dr. Murat Hişmanoğlu ve Öğr. Gör. İbrahim Uz tarafından çalışmaları yürütülen,“Open IT Up” Erasmus+ projesi, Avrupa Yetişkin Eğitimi Derneği (EAEA) tarafından “GRUNDTVIG Yetişkin Eğitiminde Üstün Başarı Ödülüne” layık görüldü.

 

Danimarka’nın Kopenhag şehrinde 26 Haziran tarihinde düzenlenen ödül törenine, proje yürütücüsü DomSpain SL ve proje ortaklarından Nikanor Ltd. temsilcileri katıldı. EAEA tarafından verilen GRUNDTVIG ödülleri, Avrupa projeleri ve ulusal projeler olmak üzere iki alanda veriliyor. 2019 yılında Avrupa’da üstün başarı ödülüne layık görülen OpenITup projesi, yetişkinlere eğitim veren eğitmenleri destekleyerek, yetişkin kursiyerlerin kendi işlerini kurmak için gerekli olan girişimcilik bilgisi ve dijital araçların kullanımı gibi temel becerileri kazanmalarını sağlamayı amaçlıyor. Proje kapsamında oluşturulan eğitim platformu www.openitup.eu adresinde kullanıcıların erişimine sunuluyor.

İspanya’dan DomSpain Consulting SL firması genel koordinatörlüğünde yürütülen projede, Türkiye’den Uşak Üniversitesi, Almanya’dan Wisamar Bildungsgesellschaft, Polonya’dan SSW CollegiumBalticum, İngiltere’den edEUcationLtd., İtalya’dan LesCultures, Bulgaristan’dan Nikanor Ltd. ve Yunanistan’dan IDEC ortak olarak yer alıyor.