HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak İletişim Öğrencilerinin Büyük Başarısı
8 Temmuz 2019, Pazartesi
Uşak İletişim Öğrencilerinin Büyük Başarısı

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri ulusal ve uluslararası birçok film festivalinden ödül kazanıyor. Katıldıkları festivallerde başarıları ile dikkat çeken öğrenciler, özellikle son bir yılda belgesel, kurmaca ve deneysel kategoride kısa filmin farklı üsluplarında yapıtlar ortaya koyarak, toplam 36 festivale katılarak Uşak Üniversitesi’ni temsil ettiler.

Dekan Öntuğ: “Öğrencilerimiz büyük başarılara imza atıyor”

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. M. Murat Öntuğ,“Birçok öğrencimiz önemli başarılara imza atarak üniversitemizi en iyi şekilde temsil ediyor. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 3. sınıf öğrencisi Turap Başel ve mezun öğrencilerden Ahtam İbragimov’un yönettiği, Afgan mültecilerin yaşam mücadelesinin anlatıldığı ‘Başka Sınırlar’ belgeseli, aralarında Paris Clermont Ferrand ve Cefalu gibi dünyanın önde gelen festivallerinin de bulunduğu 14 gösterim ve finalistlik elde etti. Yine Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezunlarından Volkan Bağırgan’ın bitirme projesi olarak yazıp yönettiği ‘İnsanı Eskiten Zaman’ belgeseli, New York World Film Fair ve 14. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali başta olmak üzere toplam 9 festivalde yer aldı. Mezunlarımızdan Orçun Üzüm’ün yazıp yönettiği, psikolojik drama ‘Korkuyu Beklerken’ başta Lagos Inshort Film Festival olmak üzere 4 festivalde izleyiciyle buluşurken, ayrıca öğrencimizin yönettiği ‘Güdümlü’ filmi 4. Golden Pumpkin Film Festivali’nde finale kalarak önemli bir başarı elde etti. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 3. sınıf öğrencisi Onur Ulucanlı’nın kurmaca filmi ‘Kaynama Noktası’, Miami Independent Film Festival ile birlikte 4 uluslararası gösterim gerçekleştirirken, mezun öğrencilerimizden Burhan Tekçe’nin deneysel filmi ‘Arkhe’ ile mezunlarımızdan Tan Yavuz’un yazıp yönettiği dram filmi ‘Güneşin Öteki Yüzü’, İngiltere merkezli Lift Off Sessions aylık programının yanı sıra ilk filmini çeken yönetmenlere özel First Time Filmmakers seçkisinde yer alma hakkı kazandı.” dedi.

 

Uşak İletişim’den “Yılın En Önemli Belgeseli”

Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü öğrencisi Emil Ali’nin yönettiği ve kamera arkası ekibinde İletişim Fakültesinden birçok öğrencinin yer aldığı sıra dışı belgesel “Adam”, Uşak Üniversitesi adına önemli başarılara imza attı. Toplam 19 gösterime çıkan film, aralarında 9. Start International Short Film Festival ve 13. JCI İstanbul Crossroads Kısa Film Yarışması’nın da bulunduğu, Ulusal ve Uluslararası alanda 7 ödül kazandı. Ayrıca belgesel, kamera arkası verilerine göre yılın en önemli belgeselleri arasında gösterildi.

TRT’den Ödül

4 ana dalda ve 12 kategoride ödüllerin verildiği “TRT Geleceğin İletişimcileri” yarışmasında, mezunlarımızdan Oğuzhan Yelgen, Muhammed Natouf ve Belend Ali’nin hazırladığı “Engelsiz Melek” filmi, Televizyon Yayıncılığının Belgesel Film kategorisinde 3.lük ödülünü kazandı.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, öğrencileri gösterdikleri büyük başarılardan dolayı kutlarken, “İletişim Fakültesi ve Radyo ve Televizyon Programcılığı akademisyenlerini ve öğrencilerini bu önemli başarılarından dolayı kutluyorum. Öğrencilerimizin yaşattıkları bu sanatsal başarılar bizleri mutlu ediyor. Daha da büyük başarılara yol almaları temennisiyle tebrik ediyorum.” dedi.