HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Tekstil Sektöründen Tasarım Merkezine Büyük Destek
5 Temmuz 2019, Cuma
Tekstil Sektöründen Tasarım Merkezine Büyük Destek

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, hazır giyim, moda, deri konfeksiyon alanlarında faaliyet gösteren firmaları temsil eden, Türkiye Moda Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) ve Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği’ni (KYSD) ziyaret etti.

 

MHGF Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk ve KYSD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Özpehlivan’ı ziyaret eden Rektör Savaş, “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması” çalışmaları kapsamında faaliyet gösteren, Türkiye’de ilk ve tekolan Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi hakkında bilgi vererek, merkezin hedeflerini anlattı. Merkezin tasarım konusunda, Türkiye’nin Dünyaya açılan kapısı olacağını belirten Prof. Dr. Savaş, “Ülkemizdeki önemli ihracat sektörlerinde ihtisaslaşan merkezimiz, dünyanın önde gelen firmalarının ihtiyaçlarına cevap verir hale gelmeye başlamıştır. Talepler doğrultusunda, tasarım konularında yabancı ülkelerden destek alan kuruluşlarımızın bu ihtiyacını ortadan kaldıracak duruma geldik. Hedefimiz, önümüzdeki yıllarda gerçekleştirdiğimiz ortaklıklarla ve alanında uzman çalışanlarımızla, dünyada adından söz ettirir bir merkez durumuna gelmektir.” dedi.

 Ziyaretlerde işbirlikleri konusunda karşılıklı fikir alışverişi gerçekleştirildi.

Tüm firmalarımızla ve derneklerimizle, Merkezin tanıtılmasını sağlayacağız”

Başkan Öztürk toplantı sonrası yaptığı açıklamada; Türkiye genelinde 30 sektörel ve bölgesel derneği, 9 bin 300’ün üzerinde üye firmayı temsil eden MHGF’nin, Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezi’ne her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtti. Türkiye’de, deri, tekstil ve seramik alanlarında, tasarım merkezine uzun yıllardır ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Öztürk, “Federasyonumuza bağlı tüm firmalarımızla ve derneklerimizle, Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezi’nin tanıtılmasını sağlayacağız. Yayın organlarımız aracılığı ile tasarım merkezini duyuracağız. Aynı zamanda yurt dışı ortaklarımızla tasarım merkezinin tanıtılması ve ortak hareket edilmesi noktasında çalışmalar başlatacağız. En yakın zamanda Uşak Üniversitesi’ni ziyaret ederek, tasarım merkezinde incelemelerde bulunmak istiyoruz. Çalışmalarında başarılar diliyorum.”şeklinde konuştu.

“Sektöre yeni bir soluk gelecektir”

KYSD Başkanı Dr. Özpehlivan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, dernek olarak, sektörün gelişmesi ve ülke kalkınmasıiçin yapılan tüm çalışmaların içinde yer alarak, destek vereceklerini ifade etti. Tasarım konusunun, ülkemiz hazır giyim ve konfeksiyon firmaları için çok önemli olduğunu söyleyen Özpehlivan, “Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezi’nin tasarıma yeni bir soluk getireceğine inanıyorum. Türkiye’nin uluslararası rekabette gücünü arttıracak bu merkeze, dernek olarak her türlü desteği vereceğiz. Çalıştığımız firmalardan gelen taleplerin Ar-Ge ayağında merkezimizden destek alacağız. Uşak Üniversitesi’nin özverili çalışanlarıyla, yüklenen bu misyonu en iyi yerlere taşıyacağına inanıyorum. Ülkemizde sektörel olarak bir eksik, bu merkez sayesinde ortadan kalkacaktır.” dedi.