HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin’i Anlatmaya Devam Ediyor
1 Temmuz 2019, Pazartesi
Uşak Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin’i Anlatmaya Devam Ediyor

Uşak ve ilçelerindeki okullarda “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” etkinlikleri kapsamında, Uşak Üniversitesi ile Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, öğretim üyelerince verilen öğretmenlere yönelik seminerler devam ediyor.

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı V. ve Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Öntuğ ile İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yaşar tarafından, 20-28 Haziran tarihleri arasında, Karahallı, Banaz, Ulubey ilçelerinde ve Uşak Merkez Ertuğrul Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Uşak Atatürk Kültür Merkezi’nde konferanslar düzenlendi. Seminerler kapsamında; Prof. Dr. Öntuğ “Prof. Dr. Fuat Sezgin'in Hayatı ve Eserleri”, Prof. Dr. Yaşar "İslam Bilimler Tarihi ve Prof. Dr. Fuat Sezgin" adlı sunumlarını gerçekleştirdi.

Öntuğ: “Sezgin Hoca öğrencilere doğru bir şekilde anlatılmalı”

Dünyaca ünlü İslam Bilim Tarihçisi Prof. Dr. Fuat Sezgin’in hayatının son anına kadar bilime katkı sunduğunu belirten Prof. Dr. Öntuğ, Sezgin’in gerçekleştirmek için uğraş verdiği amaçlarının öğrencilere aktarılması noktasında öğretmenlere önemli görevler düştüğünü ifade etti. Prof. Dr. Sezgin’in eserleri hakkında bilgi veren Dekan Öntuğ, Fuat Sezgin hocanın İslam Medeniyeti ve İslam Bilim Tarihi konusunda medeniyetimizin önemli isimlerinden olduğunu, dolayısıyla Sezgin’in en iyi şekilde hatırlanması ve anlatılması gerektiğini söyledi.

Bilime adanmış bir ömür

Müslüman alimlerin bilime sunduğu katkıların anlatılmasında Prof. Dr. Fuat Sezgin’in büyük emeği olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yaşar, “Fuat hoca ömrünü bilime adamış bir bilim adamıdır”dedi. İslam Bilim tarihi hakkında bilgiler veren Yaşar, günümüzde kullanılan bilimin temelinde İslam İlim insanlarının katkıları olduğunu örnekler vererek aktardı.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı kapsamında yıl içinde çeşitli etkinlikler yaptıklarını aktararak, etkinliklere katkı veren Uşak Üniversitesi öğretim üyelerine teşekkür etti. Rektör Savaş, “Geçtiğimiz yıl 30 Haziran 2018 tarihinde İslam Bilim Tarihine adanmış bir hayat yaşayan bilim insanı Prof. Dr. Fuat Sezgin’i kaybettik. Türk bilim camiasına örnek teşkil etmesi açısından son derece önemli bir bilim insanıydı. Allah (C.C) makamını cennet eylesin.”dedi.