HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Tarihi Süreçte Matematik Konferansı
22 Mayıs 2019, Çarşamba
Tarihi Süreçte Matematik Konferansı

Uşak Üniversitesi Genç Matematikçiler Topluluğu tarafından, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın konuşmacı olduğu "Tarihi Süreçte Matematik" konulu konferans düzenlendi. Konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Karahan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lütfi Özav, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadiye Tutsak, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Murat Kemal Karacan, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleşen konferansta açılış konuşması yapan Topluluk Başkanı Büşra Akdeniz, yeni kurulan bir topluluk olduklarını ve Prof. Dr. Savaş’ın ilk etkinliklerine konuşmacı olarak katılmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Rektör Savaş’a teşekkür eden Akdeniz, topluluk adına tasarlamış oldukları tişörtü hediye etti.

Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Elçin Yusufoğlu, Genç Matematikçiler Topluluğunun kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, topluluk üyesi öğrencilere çalışmalarında başarılar diledi.

Rektör Savaş: ‘‘Matematik bilimlerin sultanıdır.’’

Konferansta yaptığı sunumda Prof. Dr. Savaş, matematiğin insanlık tarihi kadar eski olduğunu aktardı. Rektör Savaş, “Matematik bilimlerin sultanıdır. Biz ne kadar fark etmesek de günlük hayatımızın temelinde matematik yatar. Matematik, hayatın her katmanında, doğanın her yerinde ve değişmezdir. Matematiğin temelinde, matematiğe damga vuran Türk-İslam dünyası matematikçileri vardır. Harezmî, Ömer Hayyam, Matrakçı Nasuh ve Uluğ Bey gibi ilim insanları, Batı ilminin kaynağı olmuştur. Matematikten korkmayın, sevin.’’ dedi. Taç Mahal ve Selimiye Camisi gibi mimari yapılardan örnekler gösteren Prof. Dr. Savaş, matematiğin ve mimarinin muhteşem uyumuna dikkat çekti.

 

Savaş: “Hayatınızda hedefleriniz olmalı”

Lise öğrencisiyken matematik hocası olmayı kendine hedef olarak seçtiğini anlatan Prof. Dr. Savaş, ‘‘Hem okudum hem de çalıştım. Sizler de birer hedef belirlemelisiniz. Bu hedef doğrultusunda yılmadan, usanmadan çalışmalısınız. Sizler gelecekte bu ülkenin söz sahibi insanları olabilirsiniz. Kitap okuyun, ufkunuzu geniş tutun, milli ve ahlaki değerlerimize sahip birer insan olarak kendinizi sürekli geliştirin.’’ şeklinde konuştu.

Konferansın sonunda Prof. Dr. Yusufoğlu, verdiği bilgilerden dolayı Prof. Dr. Ekrem Savaş’a teşekkür ederek plaket takdim etti.