HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / 100. Yıl Uşak’ta Coşkuyla Kutlandı
20 Mayıs 2019, Pazartesi
100. Yıl Uşak’ta Coşkuyla Kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Milli Mücadele'yi başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100. yıldönümü 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

15 Temmuz Şehitler Meydanı'ndaki törene, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Milletvekili İsmail Güneş, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz, Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Deniz, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Baro Başkan Vekili Emin Coşkun, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Uşak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Tahir Emre Can'ın, Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başlayan törenin ardından Vali Funda Kocabıyık, meydanda bulunan gençlerin ve protokolün bayramını kutladı. Törende konuşan Can, 19 Mayıs'ın önemine değinerek, 100 yıl önce bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığını söyledi. Yapılan protokol konuşmaları, şiir dinletisinin ardından kutlama programına, jimnastik, karate, tekvando eskrim ve halk oyunları gösterileri ile devam edildi. Yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.