HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Birlikte Güzeliz
15 Mayıs 2019, Çarşamba
Birlikte Güzeliz

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, Engelli Birim Koordinatörlüğü ve Özel Eğitim Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikler çerçevesinde 14 Mayıs tarihinde “Birlikte Güzeliz” programı gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisinde yapılan etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Duru, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altınay, Engelli Birim Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Şule Güçyeter, Özel Eğitim Topluluğu Danışmanı Arş. Gör. M. Sait Baran, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Engelsiz Üniversite Hedefi

Rektör Savaş programın açılış konuşmasında, Uşak Üniversitesi olarak 'engelsiz üniversite' hedefi için her türlü çalışmayı gerçekleştirdiklerini söyleyerek, özel gereksinimli bireylerin ihtiyaçlarına cevap vermenin toplumun temel görevlerinden biri olduğunu belirtti.  Uşak Üniversitesinde öğrenim gören özel gereksinimli öğrencilerin ve görev yapan personelin görüş, öneri ve şikâyetlerini dikkate alarak düzenlemeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Savaş, ''Her konuda görüş, öneri ve yönlendirmeleriniz için kapımız daima açık, engelsiz üniversite olma hedefimizi sizlerle beraber gerçekleştireceğiz. Sizler büyük işler başarıyorsunuz ve başarmaya devam edeceksiniz. Özel gereksinimli olsun ya da olmasın mühim olan insan olabilmektir. Hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”dedi.

Dekan Prof. Dr. Altınay, bu tür etkinliklerin farkındalık yaratmak açısından önemli olduğunu ve özel gereksinimli bireylerle sadece bu günlerde değil her zaman birlikte olarak, hayatı paylaşmamız gerektiğini ifade etti.

Engelli Birim Koordinatörü Dr. Güçyeter, Engelliler Farkındalık Haftası kapsamında yaptıkları etkinlikler hakkında bilgi vererek, “Özünde her birey özgür, bağımsız yaşam ve üreterek kendine ve topluma faydalı olmayı ister. Bu nedenle sadece normal gelişim gösteren kişilerin değil, herhangi bir nedenle özel gereksinimli hale gelmiş bireylerin de yaşama, eğitime ve iş hayatına etkin katılım hakkı vardır.’’dedi.

“Sesim Olsun Nefesin” Büyük Beğeni Topladı

Açılış konuşmalarının ardından, Engelli Birim Koordinatörlüğü ve Güzel Sanatlar Fakültesi ortaklığında, müzik yönetmenliğini Öğr. Gör. Onur Altıntuğ’un, klip yönetmenliğini ise Berk Tunçer’in yaptığı ‘Sesim Olsun Nefesin’ video klibinin gösterimi gerçekleştirildi. Hayatı paylaşmaya engel yok farkındalığını vurgulamak adına, Uşak Banaz Küçükler Köyünden derlenen “Karanfil Olacaksın” adlı türkü, üniversitemizin çeşitli bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerimiz tarafından seslendirildi. ‘Sesim Olsun Nefesin’ video klibi izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Klip gösteriminin ardından üniversitenin özel gereksinimli öğrencileri Murat Akın, Gülnisa Mahmut, Teslime Nur Aytekin ve Yunus Emre Çakmak’ın başarı hikayelerini anlattığı söyleşi ve USDEM eşliğinde Beyza Aygören ile Gülnisa Mahmut’un şiir ve şarkı dinletisi gerçekleştirildi.

Program Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın etkinliği düzenleyenlere, öğrencilere ve katkı sağlayanlara teşekkür belgesi vermesiyle son buldu.

Programın ardından, fuaye alanında kurulan Diyabet, EMT/Paramedik Topluluğu, Özel Eğitim Topluluğu, ÖSYM, özel gereksinimli öğrenciler için kurulan kumaşa baskı stantları ve Teslime Nur Aytekin ile Sultan Akçan’ın yaptığı resimlerin sergilendiği sergi gezildi.