HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / SOLOTÜRK UŞAK’TA
14 Mayıs 2019, Salı
SOLOTÜRK UŞAK’TA

Uşak Üniversitesi Havacılık ve Ulaştırma Topluluğu tarafından 10 Mayıs 2019 tarihinde “SOLOTÜRK UŞAK’TA” adlı konferans düzenlendi.

Konferansa Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu Müdür Yrd. Topluluk Danışmanı Öğr. Gör. Zübeyde Kaya, konuşmacı SOLOTÜRK kurucu liderlerinden, test pilotu ve uçuş öğretmeni Murat Keleş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinlikte Havacılık ve Ulaştırma Topluluğu öğrencilerinin Murat Keleş için hazırladığı video gösterisi ve topluluk öğrencilerinden oluşan Rönesans Müzik grubu tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Murat Keleş öğrencilerin isteği üzerine sahneye çıkarak bağlama çaldı. Havacılık ve Ulaştırma Topluluğu Başkanı Alperen Yılmaz ve Öğr. Gör. Zübeyde Kaya birer açılış konuşması yaptılar.

Havacılık, uçuş, pilot olma aşamaları ve mesleki çalışma şartları hakkında bilgiler vererek, öğrencilerle keyifli bir söyleşi gerçekleştiren Murat Keleş, SOLOTÜRK’ün kuruluş aşamasını anlatarak konuyla ilgili videolar gösterdi. Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Keleş’e program sonunda üniversite adına teşekkür plaketi takdim edildi.