Ana Sayfa / Haberler / Coğrafya Topluluğundan Frigya Gezisi
10 Mayıs 2019, Cuma
Coğrafya Topluluğundan Frigya Gezisi

Uşak Üniversitesi Coğrafya Topluluğu tarafından düzenlenen Afyonkarahisar Dağlık Frigya Gezisi 20-21 Nisan tarihlerinde gerçekleştirildi. Yeşil Pedal Bisiklet Topluluğu’nun da katılım sağladığı gezi, Afyonkarahisar İhsaniye ilçesi sınırlarında Ayazini Metropolisi’nde başladı. Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin katılımıyla 300’e yakın öğrenci antik alanlarda rehber eşliğinde gezdi. Avdalaz Kalesi, Göynüş Vadisi, Bayramaliler Peri Bacaları, Emre Gölü gibi doğal ve antik alanlarda güzel vakit geçiren öğrenciler, akşam Ayazini Köyü’nde Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün de destek ve katılım sağladığı Frigya Köy Şenliği’nde, Ayna Halk Oyunları GSK’nın gösterisini izlediler. Uşak Üniversitesi Coğrafya Topluluğu öğrencileri daha sonra Eskişehir Yazılıkaya’da bulunan Midas Şehri’ni gezdi.

Frigya gezi etkinliği TRT Haber tarafından 24 Nisan tarihinde ‘Memleketten Haber Var’ adlı programda yer aldı. Öğrencilerin doğal ve kültürel alanları tanıması için gezi etkinliklerinin çok önemli olduğunu belirten Uşak Üniversitesi Coğrafya Topluluğu Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Sevgi Tatar, desteğinden ötürü Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’a, Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden Murat Şen’e, Afyonkarahisar Valiliği’ne, Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne ve Ayna Halk Oyunları GSK’ya teşekkür etti.