HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Kudüs'ü Şerif ve Anadolu Okulu Projesi Başladı
9 Mayıs 2019, Perşembe
Kudüs'ü Şerif ve Anadolu Okulu Projesi Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı “Gençlik Projeleri Destek Programı” kapsamında, Uşak Üniversitesi Kudüs Kardeşlik Topluluğu tarafından yürütülen, "Kudüs'ü Şerif ve Anadolu Okulu" projesi etkinlikleri başladı.

Etkinlikler kapsamında 8 Mayıs tarihinde Yön Sanat Akademisinin organizasyonunda ''Filistin Dava Kudüs'' adlı tiyatro gösterisi gerçekleştirildi. Seda Demirtaş’ın yazmış olduğu oyun, Yön Sanat Akademi Kurucusu Erdem Öksüz yönetmenliğinde seyircilerle buluştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Karahan, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ufuk Berberoğlu, Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Köroğlu, Sağlık Hizmetleri Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Öğr. Gör. Halime Kaçar, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı oyun büyük ilgi gördü. Oyunun ardından Öksüz, “Oyunumuz aracılığıyla Filistin’I anlattık. Oyunda özel oyuncularımız yer aldı. Bizim amacımız özel bireyleri topluma kazandırmak. Bizleri izlediğiniz için teşekkür ederiz.”dedi.

"Kudüs'ü Şerif ve Anadolu Okulu" Projesi kapsamında, 14 Mayıs’ta Kudüs Rehberi Muhammet Gülseren tarafından ''Peygamberler Tarihi Açısından Kudüs'' ve Dr. Mehmet Sılay tarafından ''Anadolu ve Kudüs'' adlı konferans verilecek. Ayrıca 16 Mayıs tarihinde ''Kudüs ve Anadolu'' adlı konferans, Kudüs Rehberi Numan Balcı ve Genç Aktivistler Yönetim Kurulu Başkanı Erkan İlyas Helvacı’nın katılımıyla gerçekleştirilecek. Son olarak 17 Mayıs tarihinde ''Grup Yürüyüş'' konseri ve ''Kum Sanatı'' gösterisi sergilenecek.