HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uluslararası Hafta Sona erdi
8 Mayıs 2019, Çarşamba
Uluslararası Hafta Sona erdi

Uşak Üniversitesi AB ve Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından 29 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen 11 farklı ülkenin katıldığı, "Uluslararasılaşma ve Eğitim" temalı “Uluslararası Hafta” etkinliği sona erdi.

Uluslararası Hafta, 30 Nisan tarihinde yapılan açılış töreni ile başladı. Açılışın ardından katılımcılara, Uşak Üniversitesi’nde yürütülen Erasmus projeleri hakkında sunum gerçekleştirildi. Uşak Üniversitesi Bilimsel Analiz ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi (UBATAM), Uşak Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi ve Uşak Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Spor Kompleksini gezen katılımcılara, etkinliğin ikinci gününde Türk kültürü hakkında bilgi verildi. Güzel Sanatlar Fakültesi’nin katkılarıyla, ebru atölyesinde ebru yapan misafirler, ardından cirit ve okçuluk aktivitelerini izleme şansını yakaladılar. Uşak Müzesi, Blaundus Antik Kenti ve Ulubey Kanyonlarına ziyaret eden konuklar, etkinliğin üçüncü gününde Rektörlük binasında açılan standlarda kendi üniversiteleri hakkında bilgilendirme yaptılar. Erasmus fakülte ve bölüm koordinatörleriyle ikili anlaşmaların arttırılmasına yönelik görüşmelerde bulundular.

Gala yemeğinde konuşan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uluslararasılaşma stratejisi kapsamında, öğrenci ve personel hareketliliğinin gerçekleşmesine katkı sağlayacak olan etkinliğin verimli geçtiğini belirterek katılımcıları Uşak Üniversitesi’nde ve Uşak'ta ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Uluslararası Hafta, yapılan gala yemeğinin ardından son buldu.