HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / TRT Akademi TTFEST 2019’da Öğrencilerle Bir Araya Geldi
6 Mayıs 2019, Pazartesi
TRT Akademi TTFEST 2019’da Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Uşak Üniversitesi Tasarım ve Teknoloji Festivali etkinlikleri kapsamında, TRT Akademi, 2-3 Mayıs tarihlerinde İletişim Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) kadrosunda görevli, konusunda deneyimli isimler,  Prodüktör Sacit Şahin, Şef Kameraman Orhan Aybertürk, Editör Murat Demirtaş, Haber Kameramanı İsmail Dostoğlu ve yeni medya uzmanı Tolga Akkuş, TRT Akademi Atölye Çalışmaları ismi ile Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde 2 gün boyunca, haber, belgesel, haber yazımı, kamera kullanımı, kamera karşısında haber anonsu ve canlı yayın yapılması hakkında eğitim verdiler.

TRT Akademi Atölye Çalışmalarına katılan isimlerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, festival kapsamında birçok alanla ilgili etkinlikler yaptıklarını bunlardan birinin de alanında deneyimli kişileri öğrencilerle buluşturan ‘TRT Akademi Atölye Çalışmaları’ olduğunu belirtti. Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Öntuğ ve tüm öğretim üyelerine teşekkür eden Rektör Savaş, ‘‘ TRT kadrosunda görev yapan ve alanlarında uzman misafirlerimize festivalimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. 2 gün boyunca öğrencilerimiz sizlerin tecrübelerinden faydalanı ve hedefleri konusunda sizden feyz aldılar.’’dedi.

TRT Akademi Atölye Çalışmaları, Uşak Üniversitesi Sinema salonunda yapılan açılışla başladı. Açılışta konuşan Dekan Prof. Dr. M. Murat Öntuğ, atölye çalışmalarını öğrencilerin kendilerini geliştirmelerini sağladığını ifade ederek çalışmanın verimli ve faydalı geçeceğine inandığını belirtti. Açılış konuşmasının ardından atölye çalışmalarına katılan isimlerin tanıtımları yapıldı.

İki gün süren çalışmalarda, haber atölyesi, belgesel atölyesi, kamera atölyesi ve yeni medya atölyesinde üretim ve yapım süreçleri hakkında öğrencilere bilgiler, uygulamalı olarak aktarıldı.

Uşak Üniversitesi TRT Akademi Atölye Çalışmaları izlemek için tıklayınız