HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / TTFEST 2019’da KÜSİ Buluşması
5 Mayıs 2019, Pazar
TTFEST 2019’da KÜSİ Buluşması

Uşak Üniversitesi Tasarım ve Teknoloji Festivali kapsamında ‘Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği’ (KÜSİ) buluşması gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleşen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Gümüş ile Prof. Dr. Adem Duru, Uşak Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Orhan Karalar, KÜSİ İl Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Eren Öner, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzmanı Orhun Melik Buran ve Recep Uzungil, Zafer Kalkınma Ajansı Uşak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Tekeli, sanayiciler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Metin Gümüş, Uşak Üniversitesi TTFEST 2019 kapsamında birçok etkinlik yaptıklarını, bu etkinlikler içinde teknoloji, bilişim, sanayi, tasarım konularında da paneller ve konferanslar gerçekleştirdiklerini belirtti. Prof. Dr. Gümüş, destek olan tüm kurumlara ve konferansa katılanlara teşekkür etti.

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Orhan Karalar, kamu-üniversite ve sanayi işbirliğinin önemine dikkat çekerek, ‘‘Bulunduğu şehire değer katan bir üniversite, üniversitesine değer katan bir şehir, Uşak. Şehirdeki herkese büyük sorumluluk düşmekte. Bu süreçte şehrimizin hem ekonomik hem sosyal yönden gelişmesi ve ilerlemesi adına kamu ve sanayideki tüm aktörlerin aktif olarak rol alması ve bir araya gelmesi önemlidir. Katılan herkese teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzmanı Uzungil, AR-GE Teşvikleri Genel Müdürlüğü faaliyetleri hakkında bilgi vererek, KÜSİ Portalı (KÜSİP) ve KÜSİP LABS Modülünün tanıtımını yaptı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzmanı Buran, Dijitalleşen Dünyada Mesleklerin Geleceği ve Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği (KÜSİ) faaliyetleri hakkında bilgiler aktardı. Zafer Kalkınma Ajansı Uşak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Tekeli ise ajansın destekleri ile ilgili bilgi verdi.

Soru-cevabın ardından etkinlik konuşmacılara üniversite adına teşekkür plaketi verilmesiyle son buldu.