HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / TÜRKSAT 6A Uydusu Tanıtım Paneli Düzenlendi
29 Nisan 2019, Pazartesi
TÜRKSAT 6A Uydusu Tanıtım Paneli Düzenlendi

Uşak Üniversitesi Tasarım ve Teknoloji Festivali (TTFEST 2019) kapsamında milli haberleşme uydumuz TÜRKSAT 6A ile ilgili tanıtım sunumları gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panele Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Metin Gümüş ve Prof. Dr. Adem Duru, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yaser Açıkbaş, TÜRKSAT A.Ş. Teknik Uzmanı Caner Altıkulaçoğlu, TÜBİTAK Uzay Teknik Lideri İbrahim Gümüş, TAI Program Yönetisi Deniz Ulu, ASELSAN Proje Yöneticisi Cem Bilsel, CtechRf Tasarım ve Grup Lideri Arif Ekin Uzun, TTFEST 2019 Panelleri Yöneticisi Dr. Öğr. Üyesi Eser Yeşildağ, Genel Sekreter Yardımcısı Hamza Yıldırım, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Gümüş yaptı. Tasarım ve Teknoloji Festivali’nin içeriği ve amaçları hakkında bilgi veren Gümüş, "Dünya çok hızlı gelişiyor. Öncelikle üniversitemiz sonra da tüm gençlerimizin bu hızı yakalayacağına inanıyor ve bunun için çalışıyoruz. Yerli ve milli uydumuz TÜRKSAT 6A ile ilgili panelimizin siz gençler için çok faydalı olacağına inanıyorum. İstersek ve çalışırsak başaramayacağımız iş yoktur." dedi.

Doç. Dr. Yaser Açıkbaş moderatörlüğünde TÜRKSAT A.Ş. Teknik Uzmanı Caner Altıkulaçoğlu, TÜBİTAK Uzay Teknik Lideri İbrahim Güneş, TAI Program Yönetisi Deniz Ulu, ASELSAN Proje Yöneticisi Cem Bilsel ile CtechRf Tasarım ve Grup Lideri Arif Ekin Uzun'un katılımlarıyla bir panel gerçekleştirildi. Panelistler temsilcisi oldukları kurumların yerli uydu projesindeki görev ve çalışmaları hakkında sunum yaptı.Program soruların cevaplanmasının ardından son buldu.

Etkinlik sonrası panelistler Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş'ı makamında ziyaret etti. Rektör Savaş, TTFEST 2019 kapsamında gerçekleştirilen panele katılımlarından dolayı teşekkür etti.