HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi, ADIM Üniversiteleri Birliği 2. Grup İdari Toplantısı’na Ev Sahipliği Yaptı
29 Nisan 2019, Pazartesi
Uşak Üniversitesi, ADIM Üniversiteleri Birliği 2. Grup İdari Toplantısı’na Ev Sahipliği Yaptı

ADIM Üniversiteleri Uşak’ta Buluştu

ADIM Üniversiteleri Birliği 2. Grup İdari Toplantısı Uşak Üniversitesi ev sahipliğinde, 25-27 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılış programında konuşan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, ADIM Üniversiteleri’nin lisans ve lisansüstü eğitim-öğretim, bilimsel ve teknolojik araştırma-geliştirme projeleri, sosyal ve kültürel alanlarda yapılacak ortak çalışmalarla ilgili esasları belirlemeyi amaçladığını belirterek katılımcılara teşekkür etti ve toplantının hayırlara vesile olmasına diledi.


Genel Sekreter V. İbrahim Çalış ise, 2001 yılında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi iş birliği ile oluşan ADIM Üniversiteler Birliğine yıllar içinde birçok üniversite eklenerek bugün ki sayının 15 olduğunu belirterek bu sayının yeni üniversitelerin eklenmesi ile 18’e ulaşabileceğini söyledi. ADIM toplantılarında üniversitelerinin karşılaştığı sorunlara ortak çözümler bulduklarını ifade eden Çalış, “Uşak Üniversitesi olarak toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluyuz. Tüm katılımcı üniversitelere teşekkür ediyorum.” dedi.

Ortak Sorunlara Ortak Çözüm Üretilecek

ADIM Üniversiteleri 2. Grup İdari Toplantısı’nın ikinci gününde; Üniversitelerin Rektör ve Rektör Yardımcıları, Genel Sekreterleri, Öğrenci İşleri Daire Başkanları, Personel Daire Başkanları, Bilgi İşlem Daire Başkanları, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanları, Yabancı Öğrenci Ofisi Koordinatörleri, Hukuk Müşavirleri ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörleri bir araya gelerek ortak sorunları masaya yatırdılar ve yapılan değerlendirmelerle sorunları çözmeye yönelik tavsiye kararları aldılar. Toplantı kapsamında ayrıca TÜPRAG Altın Madeni ziyaret edilerek, Uşak Ulubey Kanyonları gezildi. ADIM Üniversiteleri 2. Grup İdari Toplantısı 27 Nisan günü yapılan değerlendirme toplantısının ardından sona erdi.