HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / TTFEST 2019 Başladı
27 Nisan 2019, Cumartesi
TTFEST 2019 Başladı

Uşak Üniversitesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen “Tasarım ve Teknoloji Festivali (TTFEST 2019)” 26 Nisan tarihinde yapılan açılış töreni ile başladı.

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen açılış törenine, Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz, Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Deniz, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, il müdürleri, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir, Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer, Uşak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Atalay Savaş, davetliler, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Tören Tıp Fakültesi öğrencisi ve USDEM Orkestrası piyanisti Feyza Nur Soy’un hazırladığı piyano resitali ile başladı.

Rektör Savaş, “Uşak’ın Hem Sosyal, Hem Ekonomik, Hem de Sanayi Anlamında Gelişmesi Önem Arz ediyor.”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Savaş, üniversitelerin görevinin bilim yapmak, üretmek ve ülkenin ihtiyacı doğrultusunda kaliteli insan yetiştirmek olduğunu söyledi. Bu görevler yerine getirildiğinde üniversitenin bulunduğu bölgeye katkı sağladığına dikkat çeken Rektör Savaş, ‘‘Uşak Üniversitesi üstlendiği bu misyon ile Uşak’ın hem sosyal, hem ekonomik, hem de sanayi anlamında gelişmesine yardımcı olmuştur. Bu festivalin amaçlarından biri Uşak’ın tanıtımına katkı sunmaktır. Bir diğer amacımız ise Uşak’ta üretilen ürünleri tanıtmaktır. Festivalimize destek olan Valiliğimize ve Belediyemize, maddi manevi yardımda bulunan başta Ziraat Bankası olmak üzere, Turkish Technic, Murat Bey, Tüprag, Uşak Ticaret ve Sanayi Odamıza, Uşak Organize ve Sanayi Bölgemize, Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgemize, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığına, tüm sanayi kuruluşlarına, adını sayamayacağımız kadar çok desteği olan kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum.’’ dedi.

TTFEST 2019’da yapılacak etkinlikler hakkında bilgi veren Prof. Dr. Savaş, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal’ın ve TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Metin Balcı’nın festival etkinlikleri kapsamında konferans vereceğini belirtti. Festivalde Türksat 6A uydusu ile ilgili sunumun yapılacağını ve festival süreci boyunca insansı robot ‘Mini Ada’nın festivalde yerini alacağını söyleyen Rektör Savaş, 26 Nisan- 3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek festival etkinliklerine tüm Uşak halkını beklediklerini sözlerine ekledi.

Festivalin Platin Sponsoru Ziraat Bankası’ndan Uşak Şube Müdürü Mehmet Emiroğlu açılışta yaptığı konuşmada, TTFEST 2019’a katkı sağlamaktan dolayı mutlu olduklarını, festivalin hem Uşak’ın hem de Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Vali Yardımcısı Sait Topoğlu “ Uşak Üniversitesi tarafından düzenlenen ve deri, tekstil ve seramik alanlarını da kapsayan tasarım ve teknoloji festivaline katılan ve destek olan herkese teşekkür etti.

 Stant Açılışları Gerçekleştirildi

Törenin ardından teknoloji stantlarının ve sergi alanlarının açılışını gerçekleştirildi. Açılışı yapılan Tasarım ve Teknoloji Festivali kapsamında ayrıca Cirit Gösterisi gerçekleştirildi. İl protokolüyle birlikte gösteriyi izleyen Rektör Savaş daha sonra ata binerek cirit oynadı. Festivalin ilk günü Grup İmera konseri ile son buldu.