HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / İslam Dininde Kadının Yeri ve Önemi
15 Nisan 2019, Pazartesi
İslam Dininde Kadının Yeri ve Önemi

Uşak Üniversitesi Kültür Sanat ve Kitap Okuma Topluluğu tarafından, “İslam Dininde Kadının Yeri ve Önemi” adlı konferans düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa, Uşak Müftü Yardımcısı Ayşegül Kurt, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Gürefe, Topluluk Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Şahin Çetinkaya, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Uşak Müftü Yardımcısı Kurt, 'İslam Dininde Kadının Yeri ve Önemi’ adlı sunumu gerçekleştirdi. Kurt, kadının eski toplumlarda ve İslamiyet’teki durumunu anlattı. İslam toplumunda kadının son derece saygın bir yere sahip olduğunu ve Peygamber efendimizin aile hayatında kadının çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. Peygamber efendimizin birçok kararında eşinden etkilendiğini ve kadının sosyal hayatta son derece önemli görevler üstlendiğini belirtti. 

Konferansın ardından Doç. Dr. Gürefe bir teşekkür konuşması yaptı.

Dr. Çetinkaya ise kadının saygınlığının toplumsal gelişme ile paralel olduğunu, kadının ülkemizde ve dünya da son derece önemli görevler üstlendiğini ve saygınlığının da her geçen gün arttığının görüldüğünü, bu durumun son derece memnuniyet verici olduğunu dile getirdi. Konferans sonunda Doç. Dr. Yusuf Gürefe tarafından, Ayşegül Kurt’a üniversitemiz adına teşekkür belgesi verildi.