HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Rektör Savaş: “Fuat Sezgin Rol Model Alınmalı”
11 Nisan 2019, Perşembe
Rektör Savaş: “Fuat Sezgin Rol Model Alınmalı”

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, 9 Nisan tarihinde Kırıkkale Üniversitesi tarafından Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı münasebetiyle düzenlenen “İslam Bilim Tarihi ve Matematikçiler” konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Yahya Kemal Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nihat İnanç ile Prof. Dr. Mehmet Başalan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Böyükata, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rektör Savaş, Müslüman alimlerinin ilime verdikleri değeri ve katkıları anlatarak, Prof. Dr. Sezgin’in Müslüman Türk bilim insanı olarak katkılarının altını çizdi. Dünyanın en önemli bilim insanlarından Fuat Sezgin Hoca’nın, etkinliklerle gelecek nesillere aktarmaya çalıştıklarını söyleyen Prof. Dr. Savaş, “Kararlı ve ibadet aşkıyla çalışan bir bilim insanı olan Fuat Hoca, Türk bilim insanları ve bilim insanı olmak isteyen, Türk gençleri için rol modeldir.”dedi.

Etkinlikte Prof. Dr. Fuat Sezgin’in hayatı, çalışmaları ve İslam Dünyasına kattığı ilmi bilgilerin anlatıldığı video gösterisi izlendi.

Konferans sonunda Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, verdiği değerli bilgilerden dolayı Rektör Savaş’a teşekkür ederek, plaket takdim etti.