HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / 2019 MSÜ Sınavı Uşak İl Sınav Koordinasyon Kurul Toplantısı Gerçekleşti
6 Nisan 2019, Cumartesi
2019 MSÜ Sınavı Uşak İl Sınav Koordinasyon Kurul Toplantısı Gerçekleşti

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 7 Nisan 2019 Pazar günü yapılacak 2019 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı öncesi Uşak Üniversitesi ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörlüğü tarafından sınav güvenliği toplantısı gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi Rektörlüğünde gerçekleşen toplantıya, Sınav Koordinasyon Kurul Başkanı Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, İl Jandarma Komutanı J. Albay Yalçın Baysal, İl Emniyet Müdür Vekili Ahmet Şenol Erbakan, İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdür Vekili Dilek Çörük ve Sınav Organizasyonu Koordinatörü Prof. Dr. Sadiye Tutsak katıldı.

Rektör Ekrem Savaş, "Sınav güvenliği ile ilgili tedbirlerimizi aldık"

Rektör Prof. Dr. Savaş yaptığı açıklamada, toplantıda 2019 MSÜ sınavının yapılacağı binalarda güvenliğin sağlanması, bu yönde alınacak tedbirler, adayların sınav binalarına ulaşımı, soruların sınav binalarına nakli, il sınav merkezinde sınav öncesi ve sonrasında alınacak önlemlerle ilgili görüş alışverişinde bulunulduğunu söyledi.

Prof. Dr. Ekrem Savaş, “2019 MSÜ sınavı 7 Nisan 2019 Pazar günü gerçekleştirilecek. Sınava Uşak’ta 2 bin 508 aday girecek. 7 binada sınav yapılacak. ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörlüğü olarak tüm tedbirlerimizi aldık. Sınava girecek adaylara başarılar diliyorum.” dedi.

Adaylar Dikkatli Olmalı

2019 MSÜ sınavına girecek adayların, Sınav Giriş Belgeleri, Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı (Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçici kimlik belgesi veya süresi geçerli pasaport gibi) sınav kılavuzunda belirtilen geçerli kimlik kartlarını yanlarında bulundurmaları ve ayrıca sınava getirilmesi yasak olan araç-gereçleri yanlarına almamaları konusunda adaylara uyarılarda bulunan Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Nüfus cüzdanlarını/Kimlik kartlarını kaybedenler veya yeniden çıkarmak isteyen adaylar için, 7 Nisan Pazar günü 07.00 ile 10.00 saatleri arasında, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü açık olacaktır. Sınava girecek adaylara tavsiyem, sınavdan bir gün önce mutlaka sınava girecekleri okulları gidip görsünler. Ayrıca, adayların sınav günü sınav binasına alınacağı son saat 10.00’dır. Bu saatten sonra sınav binasına adaylar kesinlikle alınmayacak ve sınav 10.15’te başlayacaktır. Adayların, sınav binalarına her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, anahtarlık, kablosuz iletişimi bağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş ve diğer takılar, her türlü plastik, cam eşya (şeffaf /numaralı gözlük hariç), plastik ve metal içerikli eşyalar (başörtü için kullanılan boncuklu/boncuksuz toplu iğne, metal para, anahtarlıksız basit sade düz metal ev anahtarı, ulaşım kartı, basit tokalı kemer, basit tel toka ve basit piercing hariç), banka/kredi kartı,  vb. kartlarla, her türlü elektronik/mekanik cihaz ve her türlü müsvedde kağıt, defter, kalem, silgi, kalemtraş, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar, cetvel vb araçlarla, yiyecek içecek (şeffaf şişe içerisinde bandajı çıkarılmış su hariç) ilaç ve diğer tüketim maddeleri ile gelmeleri kesinlikle yasaktır. Adayların sıkıntı yaşamamaları için bu hususları dikkate alarak hareket etmeleri önemlidir." dedi.

Sınav Günlerinde Vatandaşlara Gürültü Kirliği Uyarısı

Ayrıca Prof. Dr. Savaş, “Sınav gününde halkımızdan duyarlı olmalarını rica ediyoruz. Cumartesi akşamından itibaren sınav saatleri içinde gürültü kirliliğinin olmaması konusu ve adaylarımızın sağlıklı bir ortamda sınavlarını gerçekleştirmeleri önem arz etmektedir. Bu konuyla ilgili, Valiliğimiz başta olmak üzere Belediyemiz, İl Emniyet Müdürlüğümüz ve ilgili kurumlarımız gerekli tedbirleri alıyorlar. Halkımızdan da ricamız gerekli hassasiyeti ve duyarlılığı göstermeleridir.” şeklide konuştu.